Acționarii Transilvania Construcții vor primi dividende din profitul anilor trecuți

Acționarii Transilvania Construcții vor primi dividende din profitul anilor trecuți
Depozitarul Central a informat investitorii că în perioada 14 decembrie 2017 - 14 decembrie 2020 va distribui dividende pentru acționarii societății clujene Transilvania Construcții (TCC).

Emitentul va distribui acționarilor dividende din profitul net nerepartizat al anilor precedenți, utilizând serviciul național lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acțiune este de 1,65 lei. Acționarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistrați în registrul acționarilor emitentului la 23 noiembrie 2017.

Acționarii care sunt clienți ai unui participant la sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central își pot încasa dividendele prin intermediul acestuia. Pentru acționarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acționari, respectiv în numerar, la ghișeele CEC Bank din țară.

Societatea și-a relocat în acest an sediul și birourile sale din Parcul Logistic Transilvania în noua clădire de birouri Novis Plaza, din parcul industrial Tetarom I. Iniţial avea sediul central în zona Someşeni, pe str. Orăştiei. Noua sa strategie de management vizează poziționarea societăţii ca jucător important în Europa de Est în aria dezvoltării și administrării de spații industriale, comerciale și de birouri.

TCC provine din Trustul de Construcţii Cluj, divizat după 1990 în mai multe societăţi comerciale. Principali investitori ai TCC sunt Andrei și Mircea Timofte. Societatea este specializată în construcții civile, dezvoltari imobiliare și administrarea proprietăților. Printre concurenţii săi de pe plan local se numără ARL, ACI, TCI sau Construcţii Napoca.

Comenteaza