Transilvania Construcţii se mută în parcul Tetarom

Transilvania Construcţii se mută în parcul Tetarom

Compania clujeană Transilvania Construcții (TCC) și-a relocat sediul și birourile sale din Parcul Logistic Transilvania în noua clădire de birouri Novis Plaza, din parcul industrial Tetarom I.

Iniţial societatea de construcţii avea sediul central în zona Someşeni, pe str. Orăştiei. „Relocarea reprezintă o decizie strategică pentru companie, Novis Plaza oferind furnizorilor și colaboratorilor o locație centrală, accesibilă și oportună în materie de business”, a transmis conducerea companiei.

Noua sa strategie de management vizează poziționarea societăţii ca  jucător important în Europa de Est în aria dezvoltării și administrării de spații industriale, comerciale și de birouri.

Novis Plaza a fost preluată de Transilvania Construcții în 2016, societate care efectuează lucrări tehnice și de construcție. Suprafața închiriabilă a clădirii destinată spațiilor de birou reprezintă 14.171 mp, are un atrium de 400 mp și 300 de locuri de parcare pentru chiriaşi.

Clădirea de sticlă nu a apucat să fie folosită niciodată, deşi era aproape finalizată. Două companii de insolvenţă, Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi Solvendi, s-au ocupat de valorificarea sa, în calitate de lichidatori judiciari ai fostului proprietar, CBC Development. Preţul de pornire a fost fixat iniţial la 9,2 milioane de euro, dar nimeni nu a cumpărat la suma aceasta.  
 
Clădirea, botezată iniţial Global Plaza, a fost construită cu destinaţia de centru de afaceri, dar în în 2011 proprietarii au anunţat că imobilul se va transforma în spital. Conform planurilor anunţate cu ocazia lansării proiectului, ea urma să fie un centru de afaceri care să deservească Tetarom I. Acel proiect includea hotel, săli de conferinţe, birouri, spaţii comerciale şi de servicii.  
 
TCC provine din Trustul de Construcţii Cluj, divizat după 1990 în mai multe societăţi comerciale. În 2013 a avut loc schimbarea acţionariatului. Principali investitori ai TCC sunt Andrei Timofte (55,5%), Mircea Timofte (35,6%), 3,75% controlează Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, iar 5%, alţi acţionari. 
 
Societatea este specializată în construcții civile, dezvoltari imobiliare și administrarea proprietăților. Proiectele sale noi în derulare sunt Parcul Logistic TRC Cluj din localitatea Jucu și clădirea de birouri Novis Plaza din Tetarom I. Printre concurenţii de pe plan local se numără ARL, ACI, TCI sau Construcţii Napoca.

Comenteaza