Acum e momentul să închiriezi la Cluj. În ce cartiere au scăzut chiriile

Acum e momentul să închiriezi la Cluj. În ce cartiere au scăzut chiriile

Piața apartamentelor de închiriat cunoaște o stagnare, atât ca dinamică a cererilor, cât și a prețurilor, remarcându-se o ușoară creștere medie, la nivelul orașului, de 4,07%. Astfel, valoarea medie a unei chirii pentru un apartament în Cluj-Napoca a ajuns la valoarea de 379 euro/lună. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Evoluții mai semnificative au avut loc în cartierele Plopilor și Mănăștur, cu scăderi de la 474 la 429 valoare medie a chiriei pe lună pentru un apartament, respectiv de la 336 la 319 euro/lună pentru un apartament de închiriat. Tot o ușoară scădere, de 3%, se remarcă și în Florești, unde valoarea medie a unei chirii a ajuns la 259 euro/lună, de la 266 în luna precedentă.

Creșteri mai mari la chirii în Cluj s-au remarcat în cartierele Bună Ziua, cu o evoluție de la 422 la 445 euro/lună pentru un apartament, în Grigorescu, cu chirii în urcare de la 323 la 361 euro/lună, iar în Iris, chiria medie cerută în iulie fiind de 359 de euro, față de 322 în luna precedentă.

Specialiștii Blitz Imobiliare sunt de părere că este o piață atractivă pentru potențialii chiriași, valorile chiriilor fiind semnificativ sub cele înregistrate la începutul anului, sau la finalul anului trecut. În funcție de evoluția situației anului școlar și universitar, e posibil sa existe o creștere a cererilor în ultimul trimestru, de aceea potențialii chiriași sunt sfătuiți să profite de prețurile încă avantajoase.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza