Administratorul The Office Cluj: “Companiile din clădirile de birouri își plătesc chiriile chiar dacă oamenii lucrează la distanță”

Administratorul The Office Cluj: “Companiile din clădirile de birouri își plătesc chiriile chiar dacă oamenii lucrează la distanță”

Majoritatea chiriașilor și-au respectat obligațiile contractuale față de proprietarii clădirilor de birouri administrate de Colliers International în perioada iulie-septembrie, chiar dacă multe companii au funcționat în sistem hibrid, îmbinând activitatea de la distanţă cu prezenţa la birou.

Ponderea chiriașilor care și-au plătit la timp datoriile a fost în trimestrul III de 91%, față de 87% în aceeași perioadă din 2019, în ciuda efectelor pandemiei asupra activității lor, arată datele diviziei de administrare a proprietăților din cadrul Colliers International.

“Nu există un stres exagerat acumulat până acum în rândul companiilor. Au apărut în ultimele luni puțin sub 100.000 de noi șomeri, dar pierderile de locuri de muncă par să se fi stabilizat încă din august, iar intențiile de angajare își revin mult mai rapid decât în urmă cu un deceniu.

Datele băncii centrale arată că sumele refuzate la plată cu instrumente de debit ale companiilor – care ar indica gradul de stres din economie – se află aproape de minimele acestui ciclu și la valori sensibil sub cele de anul trecut, ceea ce arată că banii circulă adecvat între firme”, explică Alexandru Atanasiu, Associate Director Real Estate Management Services în cadrul Colliers International.

Chiriașii din clădirile de birouri de clasă A confirmă bunele intenții și practici în raport cu obligațiile asumate. În septembrie, 88% dintre chiriași și-au plătit la timp obligațiile către proprietarii clădirilor de birouri, față de 81% în septembrie 2019, când activităţile business-urilor nu erau lovite de criza coronavirusului.

Chiar dacă au fost cei mai afectați în ultima perioadă, 76% din chiriașii spațiilor de retail au reușit să-și respecte obligațiile contractuale, care includ chiria, utilitățile și costurile cu serviciile, și le-au achitat la termen în trimestrul trei al anului, procent în ușoară creștere în comparație cu aceeași perioadă din 2019.

Chiriașii din spațiile industriale administrate de Colliers au încercat să-și plătească la timp obligațiile, numărul de companii care au putut respecta toate obligațiile contractuale în perioada iulie - septembrie fiind însă mai mic în comparație cu aceeași perioadă din 2019, dar ponderea chiriașilor care au plătit la timp datoriile a rămas peste 80%.

Colliers International administrează 550.000 mp de spații industriale și de office, printre care proiectele de birouri Equilibrium, Business Garden Bucharest, The Office Cluj, The Bridge, Hermes Business Campus, Ștefan cel Mare Building, Art Business Center, portofoliile Adam America și Smartown Group, Allianz Office Building Brașov, Vox Technology Park Timișoara.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza