AJOFM Cluj vrea în bazele de date şi ofertele pentru PFA-uri şi persoane angajate cu drepturi de autor

AJOFM Cluj vrea în bazele de date şi ofertele pentru PFA-uri şi persoane angajate cu drepturi de autor
Firmele care oferă locuri de muncă pentru PFA-uri sau pentru persoane pe care le angajează cu contract de drepturi de autor ar putea fi obligate să transmită şi ele ofertele de muncă Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), dacă o propunere transmisă de directorul AJOFM Cluj ministrului Muncii, Ioan Botiş, va fi promulgată.
"Ofertele de muncă pentru persoanele angajate în sistem de PFA-uri, pe baza unor contracte civile sau de drepturi de autor ar urma să fie comunicate către AJOFM-uri. Sunt foarte multe persoane angajate cu acest tip de contracte. Dacă o firmă angajează ca PFA informaticieni şi eu am în baza de date o persoană potrivită, cu 200 de lei persoana respectivă îşi face PFA şi poate opta pentru postul respectiv”, a precizat directorul AJOFm Cluj, Daniei Don (foto).

Legea 76/2002 din 16 ianuarie 2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă este în prezent în lucru, urmând să fie supusă unor modificări, care ar urma să fie discutate ulterior în Camera Deputaţilor, conform lui Don.

“I-am comunicat propunerea în scris ministrului Muncii şi am vorbit şi telefonic cu el şi mi-a promis că o va lua în considerare”, a precizat directorul AJOFm Cluj.

Reprezentantul instituţiei clujene a precizat că transmiterea de către angajatori inclusiv a ofertelor pentru persoane angajate ulterior pe bază de contracte de drepturi de autor nu reprezintă o problemă în condiţiile în care şi acest tip de contracte se impozitează.

“Dacă am lua în calcul şi acest oferte am putea face o previziune mai corectă cu privire la colecţiile bugetare”, a precizat Don.

Între domeniile care ar îngroşa rândurile ofertelor din baza de date a AJOFM Cluj dacă propunerea respectivă ar intra în vigoare se numără IT, media, cosmetică, dar şi alte domenii unde firmele fac angajări pe anumite posturi în sistem PFA sau drepturi de autor.
Comenteaza