Alin Burcea, Paralela 45: “Turismul își va reveni în trei ani”

Alin Burcea, Paralela 45: “Turismul își va reveni în trei ani”

Turismul va avea o creștere explozivă după ce restricțiile de circulație vor fi ridicate, consideră Alin Burcea, proprietarul agenției Paralela 45.

Cea mai serioasă consecință a acestei pandemii este lipsa de orizont, care împiedică antreprenorii să își creeze un plan de revenire, susține Burcea, conform Romanian Hospitality Forum. Reprezentanții din turism consideră că industria se va putea reface în circa trei ani, odată ce un vaccin va apărea.

”Într-adevăr, turismul va simți un boom odată ce restricțiile vor fi ridicate, oamenii vor să plece, așa cum s-a întâmplat în lunile de vară. Însă turismul va reveni la momentul 2019 în circa trei ani. Pandemia ne-a dus la nivelul -1 și sunt foarte multe de recuperat”, a precizat Burcea.

Investițiile din turism vor lipsi o perioadă din industrie, deoarece nu mai prezintă rentabilitate, susține fondatorul Paralela 45. Revenirea turismului va depinde de noile paradigme pe care coronavirusul le generează și de modalitățile de călătorie.

Un singur lucru poate salva domeniul de la un colaps total: online-ul și adaptarea la online, afirmă acesta. ”Nu e suficient să ai un site. Ai nevoie de experți și ai nevoie că site-ul acela să funcționeze extraordinar de bine, astfel încât turistul să poată plăti online, să poată vedea în detaliu ceea ce achiziționează și care sunt lucrurile de care beneficiază în timpul călătoriei sale”, a explicat Burcea.

Comenteaza