Foto Aplicaţie dezvoltată la Cluj. Ai contabil personal şi gratuit, pe telefon

Aplicaţie dezvoltată la Cluj. Ai contabil personal şi gratuit, pe telefon

Habar nu ai pe ce ai cheltuit atât de mulți bani luna trecută? O echipă de IT-işti din Cluj-Napoca lansează o aplicație mobilă gratuită, care ţine socoteala plăților făcute în magazin, pe Internet, dar şi a retragerile de la ATM-uri.

“Am încercat înainte mai multe aplicații de gestiune a finanțelor personale, dar toate îmi cereau să notez fiecare leu cheltuit. E omenește să uiți din când în când, dar mă simțeam vinovat că nu reușesc să fiu disciplinat și am ajuns să renunț destul de repede”, a explicat Ovidiu de la Crafting Software, unul dintre dezvoltatorii aplicaţiei Mony. 

Cum funcţionează Mony

Utilizatorii au nevoie de un telefon mobil cu sistem Android și serviciul SMS alert al băncii cu care lucrează activat. Toate cheltuielile vor fi afișate, pe categorii, în aplicație. Astfel, utilizatorii vor vedea exact unde și ce sumă de bani au cheltuit. Până în acest moment, Mony recunoaște SMS-urile de la Banca Transilvania, ING, CEC Bank, Banca Românească și BCR.

Aplicaţie dezvoltată la Cluj. Ai contabil personal şi gratuit, pe telefon

Dezvoltatorii aplicaţiei mobile promit că datele stocate de Mony nu vor pleca din telefonul utilizatorului şi că acesta nu fi spamat cu notificări de care nu are nevoie. De asemenea, rapoartele lunare vor arăta concret ce schimbări au avut loc în comportamentul utilizatorului legat de cumpărături sau cheltuieli.

Nu e disponibilă pe IOS 

Aplicația Mony poate fi descărcată gratuit din Google Play, însă este nevoie şi de activarea serviciul de SMS alert de la bancă (cost lunar modic, aproximativ 5 lei). Din păcate, utilizatorii iOS nu pot beneficia de aplicație pentru ca politica Apple restricționează accesul la mesaje.

Comenteaza