Ardealul de Nord primește bani europeni pentru specializarea inteligentă

Ardealul de Nord primește bani europeni pentru specializarea inteligentă

Experții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) Cluj au fost implicați în Spania la lansarea unui proiect de finanțare a activităților de cercetare-dezvoltare și inovare (IMPROVE) organizate de liderul consorțiului, Fundația Parcul Științific și Tehnologic Extremadura.

Proiectul reunește parteneri din opt state membre ale UE (Spania, Franța, Italia, Bulgaria, România, Estonia, Finlanda, Portugalia) și își propune ca prin schimbul de experiență dintre parteneri și transferul de bune practici să contribuie atât la creșterea capacităților la nivel regional în privința elaborării politicilor mai eficiente și la îmbunătățirea implementării strategiilor de specializare inteligentă.

În cadrul întâlnirii de la Badajoz comitetul de coordonare a căzut de acord asupra activităților concrete ce vor fi implementate în vederea elaborării planurilor de acțiune și a celor pentru implicarea actorilor relevanți prin întâlniri regionale, vizite de studiu și conferințe tematice interregionale.

Activitățile din perioada următoare vor fi legate de constituirea comitetelor regionale de reprezentanți în fiecare regiune parteneră și elaborarea unei analize a stării de fapt în privința elaborării și implementării instrumentului de politică selectat - în cazul ADRNV axa 1 din cadrul Programului Operațional Regional.

Proiectul IMPROVE este finanțat din Programul de Cooperare Teritorială Interreg Europe 2014-2020 și are un buget total de 1,3 milioane de euro, din care cel ADRNV este de 155.495 de euro.

Comenteaza