Video Foto Autostrada Transilvania: „Furnicar” de NOAPTE pe lotul PNRR care leagă Clujul de Sălaj. UMB mută dealu'

Constructorul UMB continuă să avanseze pe șantierele de autostradă care leagă Clujul de Sălaj. UMB mută la propriu Dealul Zimbor pentru a face loc Autostrăzii Transilvania, iar pe șantierul Zimbor – Poarta Sălajului se lucrează și noaptea. 

Au apărut noi imagini de pe șantierul lotului Zimbor – Poarta Sălajului (12 km) care arată o mobilizare impresionantă atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții. Autorul filmării menționează că este cea mai bună mobilizare a constructorului de până acum.

Deși are doar 12 kilometri, secțiunea Zimbor – Porta Sălajului este printre cele mai dificile proiecte de autostradă din România, cu un relief greu și multe lucrări de artă. Despre loturile Nădășelu – Zimbor, respectiv Zimbor – Poarta Sălajului, inclusiv ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a subliniat dificultatea și anvergura lucărilor finanțate prin PNRR.

Contractul pentru lotul Zimbor – Poarta Sălajului a fost semnat cu UMB în iunie 2020 pentru 680 de milioane lei (majorat ulterior la 837 milioane lei) și un termen de 36 de luni (12 proiectare și 24 execuție). Lotul include 5 viaducte și un pod peste autostradă, iar acum este la 30% execuție, cu estimarea finalizării în decembrie 2024, a transmis economedia.ro

Lucrările din schimbul de noapte al muncitorilor UMB au fost efectuate în perioada vineri 1 septembrie ora 18.00 până sâmbătă dimineață la 05.30, iar imaginile au fost publicate pe Canalul YouTube „Cristian Marius Man”. Cei care au comentat filmarea de pe canalul de YouTube sunt încântaţi de faptul că şi în România se poate munci cu aşa elan, inclusiv noaptea.  

Comenteaza