Autostrăzi 2020. Ce loturi ar putea fi date în folosință anul viitor

Autostrăzi 2020. Ce loturi ar putea fi date în folosință anul viitor

Vești bune pentru Cluj! Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a specificat care dintre loturile de autostrăzi, aflate încă în șantier, ar putea fi date în trafic anul viitor. 

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a vorbit, joi seara, la B1 TV, despre situația proiectelor de infrastructură. 

„Avem în acest moment 836 de km de autostradă în folosinţă, avem 134 de km de autostradă şi drumuri expres în lucru şi avem ceea ce înseamnă în bani aproximativ 4 miliarde de lei. (...) 

În ceea ce privește bucățile de autostrăzi despre care Bode crede că vor putea fi date în trafic anul viitor se numără câteva loturi din Autostrada Transilvania și A10, în apropiere de Cluj.

"La fel, dacă vorbim despre lucrări pe care eu cred că în anul 2020 putem să le dăm în trafic, pot să vă dau exemplu: Ogra-Câmpia Turzii lotul 2 - 17 kilometri, Sebeş-Turda, lotul 1 - 17 kilometri, Biharia-Borş - 6 km, Sebeş-Turda lotul 2 - 24 de km, Ogra - Câmpia Turzii, lotul 3 - 16 km. Sunt obiective în lucru aflate în derulare, contracte aflate în derulare - între 30 şi 80% (stadiu fizic - n. r.). Cele care sunt în 60-70-80%, am convingerea că printr-o colaborare corectă între instituţiile noastre, între beneficiari şi antreprenori, aceste obiective vor fi date în trafic în anul 2020, în diferite etape: la începutul anului, la mijlocul anului, până la sfârşitul anului. Eu mă feresc să spun ce spunea Rovana Plumb: 'Vom da în trafic 180 de km de autostradă în 2019'. Iată, suntem la sfârşitul anului 2019, şi s-au dat în trafic 23 de kilometri", a susţinut Lucian Bode, la B1 Tv.

Comenteaza