Banca Mondială dă credite de 15 milioane $ importatorilor şi exportatorilor români, prin Banca Transilvania

Banca Mondială dă credite de 15 milioane $ importatorilor şi exportatorilor români, prin Banca Transilvania
Finanţarea pe care Banca Mondială o oferă micilor importatori şi exportatori români va fi majorată, printr-un parteneriat cu Banca Transilvania, anunţă instituţia bancară de la Cluj.

Prin intermediul propriului Program Global de Finanţare a Comerţului, IFC pune la dispoziţia BT o linie de credit pentru finanţarea comerţului, în valoare de 15 milioane de dolari, şi permite astfel băncii să ofere microîntreprinderilor şi IMM-urilor fonduri suplimentare pentru finanţarea tranzacţiilor comerciale internaţionale.


„Programul vine în sprijinul comerţului pe pieţele emergente şi oferă garanţii parţiale sau totale pentru tranzacţii comerciale individuale, susţinute de ratingul IFC, triplu A", arată BT într-un comunicat de presă. De la demararea sa în anul 2005, prin acest program s-au emis peste 12.000 de garanţii, însumând 19 miliarde de dolari. IMM-urile din ţările în curs de dezvoltare au beneficiat de peste 80% din garanţiile emise.

"Prin Programul Global de Finanţare a Comerţului, IFC poate canaliza fonduri spre întreprinderile mici care caută să intre pe pieţe noi şi să-şi crească activitatea comercială. Acest sprijin suplimentar va deschide noi oportunităţi comerciale internaţionale pentru întreprinderile autohtone şi va stimula dezvoltarea economică în România", spune Georgina Baker, directorul IFC pentru Global Trade and Supply Chain Solutions la IFC.

IFC este acţionar al Băncii Transilvania, din 2009, şi deţine 3,5% dintre părţile sociale. În anul financiar 2012, IFC a oferit 2,9 miliarde de dolari sub formă de garanţii pentru activităţile comerciale din ţări mai puţin dezvoltate, majoritatea adresându-se IMM-urilor. Programul cuprinde peste 260 de bănci partenere din peste 90 de pieţe emergente.

Comenteaza