Preluarea Bancpost de către Banca Transilvania, analizată în Consiliul Concurenței

Preluarea Bancpost de către Banca Transilvania, analizată în Consiliul Concurenței
Consiliul Concurenţei din România (CCR) analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania (BT) Cluj preia Bancpost, ERB Retail Services şi ERB Leasing.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

BT este principala societate a grupului financiar cu același nume, care oferă servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, servicii de investiții financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar și operațional sau factoring. 

Bancpost este o instituție de credit ce oferă produse și servicii bancare destinate tuturor categoriilor de clienți, de la soluții de economisire pentru persoane fizice, până la soluții financiare avansate și produse complexe de trezorerie dedicate clienților corporativi. ERB Retail Services este o instituţie financiară nonbancară, activitatea sa constând în emiterea şi administrarea de carduri de credit de consum.

Ea acordă servicii de finanțare la punctele de vânzare ale comercianților: clienţii pot opta pentru emiterea unui card de credit direct în magazin, pot accesa un credit online dacă vor să plătească în rate produsele achiziţionate de pe platformele online, respectiv să îşi asigure produsele de creditare (leasingul, creditul pentru casă). 

ERB Leasing este o instituție financiară nonbancară care are ca obiect principal de activitate acordarea de finanțări sub forma leasingului financiar pentru o gamă largă de bunuri, cum ar fi vehicule, echipamente pentru diverse industrii, până la spaţii comerciale sau industriale.

În conformitate cu prevederile legii concurenţei, operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului CCR. Autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza