Banca Transilvania îşi amână intrarea în Tetarom

Banca Transilvania  îşi amână intrarea în Tetarom
Centrul de date al Băncii Transilvania din parcul industrial va fi ocupat din 2013. Noua hală a EnergoBit din vecinătatea acesteia devine integral operaţională până la finalul anului.

Cele două grupuri clujene, unul în domeniul financiar-bancar, celălalt din piaţa energiei, se pregătesc să îşi finalizeze noile investiţii din parcul industrial de la Tăietura Turcului.

Investiţia Băncii Transilvania (BT), demarată la final de 2011, se apropie de termenele de dare în folosinţă. "Proiectul BT Data Center este în faza de execuţie. În prezent se desfăşoară lucrări exterioare şi pentru compartimentări interioare. Clădirea de birouri va fi ocupată începând cu trimestrul 2 / 2013", au transmis reprezentanţii BT. Finalizarea construcţiei, iniţial programată pentru 2012, a fost amânată. "Termenul de finalizare a lucrărilor a fost schimbat pentru martie 2013. Se va lucra şi peste iarnă, având în vedere că imobilul este finalizat şi se pot face amenajări interioare în aceste luni", a menţionat Dorin Aşchilean, director general al ACI Cluj, companie de construcţii desemnată să gestioneze lucrările de şantier.

În clădire vor fi amplasate viitorul centrul de date al BT şi birouri de clasa A pentru 200 de angajaţi. În Tetarom I, BT va avea un imobil cu două corpuri - unul cu parter, unde urmează să fie amplasat centrul de date, şi altul cu parter, demisol şi cinci etaje: la parter ar trebui să funcţioneze o agenţie BT pentru angajaţii, iar etajele vor fi destinate birourilor. Investiţia necesară a fost estimată la peste 5 milioane de euro. Între timp, unul dintre imobilele grupului financiar din centrul oraşului, "clădirea albastră" de pe strada G. Bariţiu, este ocupată de grupul de tehnologia informaţiei EBS România, care va prelua toate etajele imobilului. Potrivit rezultatelor financiare aferente primelor nouă luni, profitul net al BT a fost de 265,4 milioane de lei, cu 30% peste cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul brut a ajuns la 274 de milioane, faţă de 253de milioane lei, înregistrat în urmă cu un an. La 30 septembrie 2012 banca avea 1,55 milioane de clienţi activi, comparativ cu 1,45 milioane în anul precedent.

Grupul EnergoBit, activ în antreprenoriatul în instalaţii electrice şi în producţia de echipamente electrice, şi-a ridicat noua hală în vecinătatea sediului din parcul industrial Tetarom I. Unitatea, pentru care a fost anunţată o investiţie de 3 milioane de euro, urma să fie finalizată în 2011. În noua fabrică din Tetarom I se vor produce transformatoare de medie tensiune, un produs integral românesc, iar aici vor lucra 60 de persoane. Noua hală trebuia să fie funcţională cu mai multe luni înainte, potrivit primelor anunţuri ale societăţii. Decalajul a fost explicat de conducerea EnergoBit prin întârzierea achiziţiei echipamentelor tehnologice, din cauza faptului că societatea a iniţiat un proiect pentru finanţare europeană. "N-am obţinut aceste fonduri, dar ne-am lungit cu procesul de aplicare", explica Peter Pal, vicepreşedinte al EnergoBit. "La finalul anului fabrica va putea fi 100% funcţională", a menţionat Ştefan Gadola, vicepreşedinte al EnergoBit. Grupul cu sediul la Cluj cuprinde 16 societăţi şi are sucursale în Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa şi Craiova.

 

Comenteaza