Banca Transilvania va acorda credite cu garanție europeană școlilor și grădinițelor private

Banca Transilvania va acorda credite cu garanție europeană școlilor și grădinițelor private

Compania BT Mic, din grupul financiar Banca Transilvania, a anunțat că va lansa un credit în vederea susţinerii antreprenorilor care gestionează o unitate privată de educație şi au nevoie de finanţare. Împrumutul va înseamna acces, în câteva zile, la sume de până la 200.000 de lei, cu garanţie europeană.

"Lansarea are loc într-o perioadă cu provocări pentru şcoli şi grădiniţe, pentru educaţie în general, cu atât mai mult cu cât accesul la finanţare pe această nişă este limitat. Soluţia cu care vine BT Mic este în acelaşi timp un mesaj de încredere pentru antreprenorii care, în ciuda contextului pandemiei, au planuri de viitor, contribuind astfel la dezvoltarea educaţiei în România.

Iniţiativa face parte din strategia de sustenabilitate a grupului financiar BT, în cadrul căreia este prioritară finanţarea responsabilă şi generarea unui impact pozitiv în economie şi societate" au precizat inițiatorii programului bancar.

„Accesul facil la finanțare într-o astfel de perioadă este o necesitate pentru orice business, iar educaţia este printre sectoarele cele mai expuse stresului economic generat de contextul actual. De aceea ne-am dorit să venim cu o soluţie dedicată de finanţare, în această etapă de transformare şi reinventare a învăţământului”, a declarat Cristina Sindile, director general al BT Mic.

Creditul este pentru grădiniţe şi şcoli care au cu cel puţin trei luni de activitate, perioada de finanţare este de maximum șapte ani, iar garanţia este oferită de Fondul European de Investiţii (FEI).

BT Mic este una dintre companiile grupului financiar din Cluj care completează rolul băncii de susținere a oamenilor întreprinzători. Aceasta se adresează firmelor cu afaceri anuale de până la 1 milion de lei, din toate domeniile de activitate. Până acum, BT Mic a susţinut 13.000 de afaceri mici să crească. Banca din Cluj se situează pe primul loc în România în funcție de active, fiind urmată de BCR și de BRD.

Comenteaza