Bani europeni pentru tehnologia informaţiei din Cluj

Bani europeni pentru tehnologia informaţiei din Cluj
Membrii Polului de competitivitate IT&C-Polaris au depus în urmă cu patru zile un pachet de proiecte pentru obţinerea de finanţare din fonduri europene prin intermediul Programului Operaţional Sectorial pentru Creşterea Competitivităţii Economice, Axa Prioritară 1 „Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient".

Polaris este primul consorţiu care a depus documentaţia pentru obţinerea finanţării în cadrul acestui apel de proiecte. Din cadrul grupului fac parte 15 entităţi din domeniul tehnologiei informaţiei, dar şi o serie de universităţi din Cluj şi instituţii din administrația locală. Principalul obiectiv al asocierii este creșterea competitivităţii și inovației tehnologice, prin consolidarea procesului de interacţiune dintre membri și stimularea implicării instituțiilor din învățământul superior în cercetare și în formarea continuă de specialişti IT&C.

"Inițiativa noastră porneşte de la IMM-urile IT din zonă și de la Universități, institute de cercetare, fiind deschisă colaborării și parteneriatului cu oricare entitate de IT, cercetare sau orice alt sector care poate duce la creșterea vizibilității și competitivității industriei IT&C din România pe plan internațional. POLARIS şi sectorul IT&C românesc vor fi mai competitive dacă pot reuni mai multe resurse antreprenoriale și de cercetare în același Pol." a declarat unul din iniţiatorii Polaris, Marcel Borodi, care este şi preşedintele Aries Cluj şi directorul Brinel România.

Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software (ARIES)  are patru filiale zonale, în Timișoara, Brașov, Cluj și Craiova.

Comenteaza