Bătaie mare pe piața taximetriei din Cluj. Intră în joc o nouă companie

Bătaie mare pe piața taximetriei din Cluj. Intră în joc o nouă companie

Operatorul de transport alternativ The Partners și-a anunțat intrarea pe piața din Cluj, acesta oferindu-se să asigure consultanță inclusiv șoferilor de la Uber sau Bolt.

Acesta esta un operator autorizat de Autoritatea Rutieră Română pe tot teritoriul țării și își mai desfășoară activitatea în București, Timișoara și Constanța. Flota sa auto numără 100 de mașini în proprietate, iar alți 100 de proprietari de autovehicule au ales să colaboreze cu mașina personală.

“Toți colaboratorii noștri beneficiază de comision 0 până la 1 februarie. După această dată, comisionul este de 250 lei/lună, fără alte taxe extra”, a anunțat conducerea The Partners. Dacă se înrolează în flota The Partners, proprietarul mașinii primește toate actele obligatorii, casă de marcat gratuit, asigurare de persoane și de bajaje și i se întocmește carte de muncă pe o perioadă nedeterminată.

Dacă nu are mașină pentru ride sharing, compania îi închiriază autovehicule la prețuri ce pornesc de la 70 lei/zi, standard, premium sau electrice. Pentru administrarea contului de ride sharing compania îi percepe o taxă fixă de administrare, între 250 și 450 de lei, pentru încasări de la 2.500 la peste 4.500 lei/lună.

Proprietarul are și posibilitatea de a-și închiria mașina, după ce compania calculează un “preț corect” și apoi îi găsește șofer. Pe piața locală din Cluj și-au făcut loc, în afara taximetriei clasice - companii și șoferi individuali - și operatori ride sharing precum Uber, Bolt sau Clever.

Majorare de preț după scandal

Tarifele de taxi la Cluj-Napoca au fost majorate în decembrie de la 2,25 la 2,95 lei/km pe timp de zi, în urma unei decizii a consiliului local ce a avut la bază creşterea preţurilor din ultimii șase ani. Este un tarif maximal, iar taximetriștii vor putea să îşi stabilească tarife diferenţiate în jos. S-a majorat şi tariful pe timp ce noapte, de la 3,00 la 3,25 lei/km. Majorarea tarifelor, propusă de Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania, este bazată pe creşterea preţurilor înregistrată din 2013, când a avut loc ultima creștere. Taximetriştii au protestat şi au cerut majorarea tarifelor la 3,30 lei/km, dar în urma negocierilor cu specialiştii primăriei s-a aprobat un tarif mai mic. În municipiu sunt autorizate 2.500 de taximetre.

Comenteaza