Britanicii de la Hindawi au preferat Iașiul în detrimentul Clujului

Britanicii de la Hindawi au preferat Iașiul în detrimentul Clujului

Unul dintre cei mai importanți editori de jurnale academice din Marea Britanie își va deschide centrul din România la Iași, deși partenerii acestuia recunosc că Bucureștiul și Clujul sunt mai avansate în IT. 

Compania Hindawi din Marea Britanie, una dintre cele mai importante companii de editare de jurnale academice, a anunţat că va deschide un birou în "capitala" Moldovei, potrivit Ziarul de Iași. Paul Peters, directorul general al Hindawi, a afirmat că se doreşte ca acesta să devină un al doilea centru al companiei, după cel din Londra.

Biroul de la Iaşi va fi în parteneriat cu compania locală Thinslices (foto). Parteneriatul s-a concretizat prin înfiinţarea unei noi firme, Hindawi SRL. Primii şase angajaţi din România au încheiat deja contracte, urmând să se mai facă angajări în perioada următoare. Având în vedere însă natura activităţii acestei companii, biroul de la Iaşi nu va număra mai mult de 40 de angajaţi.

Ilie Ghiciuc, directorul Thinslices, a subliniat şi faptul că Iaşul a fost depăşit de către Cluj şi Bucureşti în acest domeniu, iar numărul companiilor din Iaşi care realizează produse este relativ mic.

„Industria locală IT a ajuns astăzi la gradul de maturitate necesar pentru a face pasul de la a fi predominant orientată către outsourcing înspre crearea de proprietate intelectuală. Un mic număr de companii locale au deja succes dezvoltând produse care au de­venit lideri mondiali de piaţă în industria lor. Considerăm că avem astăzi la Iaşi toată expertiza pentru a începe să dezvoltăm tehnologie şi proprietate intelectuală românească, şi trebuie să facem asta“, a menţionat Ilie Ghiciuc.

Paul Peters a povestit că a ales Iaşul pentru a deschide un birou după ce a vizitat mai multe oraşe din Europa, iar unul dintre motivele principale pentru care au rămas la Iaşi a fost acela că este un oraş universitar.

El nu doreşte ca biroul de la Iaşi să fie o simplă divizie a Hindawi, ci un al doilea centru al companiei, cu angajaţi care să călătorească la Londra şi viceversa. Echipa din România va dezvolta soluţii software care să susţină procesul editorial al platformei online, ce oferă gratuit acces la publicaţii şi articole ştiinţifice.

Comenteaza