IT-iștii clujeni de la bursă înghit firmă după firmă

IT-iștii clujeni de la bursă înghit firmă după firmă

Furnizorul clujean de soluții software Life Is Hard (LIH), listat la Bursa de Valori  București, este la un pas de preluarea integrală a Innobyte București, companie românească specializată în comerțul electronic.

"Așa cum am anunțat în 2020, LIH a început un proces activ de consolidare a fundamentului său de creștere pentru anii următori, astfel încât să devină un partener cu relevanță majoră pe zona de digitalizare pentru companiile și comunitățile din România.

Complementaritatea și viziunea comună de creștere pe care le avem cu Innobyte stau la baza discuțiilor pe care le derulăm și sunt premise importante pentru a continua dezvoltarea companiilor noastre într-o formulă comună", a transmis conducerea LIH.

După realizarea tranzacției, actualii acționari ai Innobyte urmează să dețină acțiuni în LIH, iar echipa de management va rămâne implicată în dezvoltarea afacerii e-commerce, în rol operațional. 

În toamnă, LIH a anunțat că va prelua, în cadrul unui proces de divizare parțială, activitatea de vânzare business to business a companiilor Active Power Solutions Cluj și Tree Comm Services Brăila de produse din portofoliul Telekom destinate clienților de talie mică și medie.

Principalii acționari ai LIH sunt Ioan Cătălin Chiș - 63,37% și Erik Barna - 23,42%. Anterior, LIH a finalizat achiziția a 40% din Performia Finance, companie care furnizează servicii de contabilitate financiară, printr-o tranzacție de 300.000 lei. Innobyte este un business românesc și fondat de Cătălin Șomfălean, alături de Cătălin Bordei, ambii acționând ca managing partner.

Comenteaza