Compania "sătească" Life Is Hard a preluat Innobyte Solutions

Compania "sătească" Life Is Hard a preluat Innobyte Solutions
Cătălin Chiș a bătut palma cu fondatorul companiei bucureștene

Compania de soluții informatice Life Is Hard (LIH), cu sediul în satul Florești, dar listată la bursă, a raportat preluarea integrală a unuia dintre principalii jucători din comerțul electronic din România. Tranzacția e estimată la 9,1 milioane de lei. 

"Am semnat contractul de preluare a 100% din pachetul de acțiuni al Innobyte Solutions București (ISB), unul din principalii jucători pe piața de e-commerce din România. Noua deținere pe care LIH o are în ISB consolidează demersurile noastre de creștere a fundamentului companiei.

Ne dorim să ne sporim relevanța pe zona de digitalizare, iar cu Innobyte alături deținem o competență nouă, în e-commerce, pe o piață care se dezvoltă accelerat. Putem aduce, astfel, mai multă valoare clienților și acționarilor noștri”, a declarat Cătălin Chiș, președintele LIH. 

Suma urmează a fi achitată de către companie în două tranşe (anii 2021 și 2022), prin conversia în acţiuni emise de LIH, în urma majorării de capital social care va fi supusă aprobării acționarilor acesteia. După realizarea tranzactiei, actualii asociaţi ai Innnobyte urmează să deţină acţiuni în cadrul LIH, iar echipa de management va rămâne implicată în dezvoltarea afacerii e-commerce, în rol operaţional.

Tranzacţia a fost facilitată de agenția de consultanță PASK Advisory. LIH a fost asistat de firma de avocatură LLA şi de consultantul Andrei Bichescu - LionLink Advisory, în vreme ce asociaţii Innobyte au fost asistaţi de Alexandru Lefter, partner în cadrul LC LegalProof, coordonatorul departamentului de fuziuni şi achiziţii, şi de Larisa Şomfălean, avocat coordonator al Advocate.ro.

Innobyte este o companie românească de dezvoltare software specializată în comerț electronic, fiind un business 100% românesc, fondat de către antreprenorul Cătălin Şomfălean. Prima companie românească dezvoltatoare de soft listată la Bursa de Valori Bucureşti, LIH este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii pentru proiecte smart city și deţine cea mai utilizată platformă de brokeraj în asigurări din România.

În 2020, LIH a demarat demersurile de preluare a fondului de comerţ al altor două companii: Active Power Solutions (APS) și Treecomm. LIH are o capitalizare de 58 de milioane de lei, principalii acționari fiind Cătălin Chiş (39,2%) și APS (37,5%).

Comenteaza