Clujenii de la Life Is Hard vor împărți acțiuni gratuite de 1 milion de lei

Clujenii de la Life Is Hard vor împărți acțiuni gratuite de 1 milion de lei
Noul sediu al dezvoltatorului local de software | Foto: LIH

Investitorii în furnizorul de soluţii software Life Is Hard (LIH) vor fi stimulați cu acțiuni gratuite, au propus administratorii companiei din Florești. 

Dezvoltatorul de software listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a convocat acţionarii în 28 aprilie pentru a aproba repartizarea profitului net din 2020, respectiv utilizarea a 1,09 milioane de lei ca profit net de repartizat şi remunerea acţionarilor cu acţiuni gratuite de 1 milion de lei. Procedura de mărire a capitalui social se va realiza după încheierea fondului de comerţ al TreeVom, a anunţat compania, la BVB.

LIH a încheiat anul 2020 cu un profit net de 1,12 milioane de lei, în scădere cu 21,13% faţă de 2019, la afaceri de 7,2 milioane, mai mari cu 34,2%, potrivit raportului financiar preliminar publicat la bursă. Profitul a fost afectat de achiziţiile făcute pentru implementarea celor două proiecte majore pe care le derulează – sistemul de parcări inteligente din Cluj-Napoca şi Smart Territory Cluj (ghişeu unic, arhivă, atlas).

Rezultatele achiziţiilor se vor regăsi progresiv în activitatea companiei și în 2021. LIH a preluat fondul de comerţ al Active Power Solutions şi al TreeComm. Conducerea LIH a anunțat că, în 2021-2022, platforma 24 Broker, care a tranzacţionat în 2020 prime de 622 milioane de euro din cele subscrise de brokeri de asigurări, va avea o versiune nouă şi va beneficia de o investiţie de 500.000 de euro.

LIH va investi 10 milioane de euro în achiziţia de noi companii care aduc specializări suplimentare necesare prin care să ofere firmelor şi administraţiei publice soluţii integrate de transformare digitală. Aceasta este deţinută în proporţie de 39,2% de Ioan-Cătălin Chiş, iar APS are 37,5%.

Comenteaza