Clujenii de la Life Is Hard își testează aplicația de Smart Village într-o comună din Alba

Clujenii de la Life Is Hard își testează aplicația de Smart Village într-o comună din Alba

Compania clujeană de software Life Is Hard (LIH) a decis să doneze unei comune aplicația sa care permite transmiterea unei sesizări în câteva secunde direct de pe telefonul mobil.

Primăria Ciugud oferă cetățenilor săi, din această săptămână, aplicația City Health, care le va permite să transmită orice sesizare sau posibilă problema care ar putea apărea în contextul relaxării măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii coronavirusului, conform ZF.

Aplicația poate fi instalată gratuit pe telefonul mobil, iar cetățeanul poate transmite o sesizare în doar câteva secunde, mesaj care ajunge în timp real la echipa primăriei. De asemenea, pot fi transmise către cetățeni sfaturi, informări sau avertizări. City Health este pusă la dispoziție Primăriei Ciugud gratuit de către LIH în baza unui parteneriat care are ca scop testarea și îmbunătățirea acestei platforme.

Pentru început, cetățenii din Ciugud vor avea posibilitatea de a raporta probleme care ar putea apărea în contextul relaxării masurilor de prevenire și combatere a răspândirii coronavirusului, urmând că ulterior să existe posibilitatea de raportări ample privind orice fel de probleme edilitare.

Platforma permite relaționarea la distanta intre cetățeni și administrația locala, pentru a rezolva problemele comunității. Prin intermediul CityHealth, cetățenii pot raporta (mesaje text, poze - inclusiv cu geolocație) problemele cu care se confrunta și pot solicita mai ușor asistență din partea administrației, inclusiv când au nevoie de suport în situații speciale, precum izolarea la domiciliu.

Administrația locala preia solicitările simplu, prin notificările din platformă, și poate interveni pentru rezolvarea situațiilor sesizate. Tot prin platforma City Health, primăriile au posibilitatea să anunțe rapid cetățenii atunci când orașul are situații care limitează traficul sau accesul la anumite zone ori când sunt luate decizii legate de funcționarea orașului care îi implica pe locuitori și vizitatori.

Cetățenii au la dispoziție în aplicația mobilă categoria de raportări speciale coronavirus prin care pot sesiza situații în contextul pandemiei și pot solicita ajutor administrației locale. Comuna Ciugud deține recordul absolut la investiții din bani europeni în mediul rural din România. Localnicii au internet wireless gratuit, piste de biciclete şi toate utilităţile. Drumurile, chiar și cele agricole, sunt asfaltate.

Comenteaza