Cărămizile de la Cluj, business rentabil pentru frații Pavăl (Dedeman)

Cărămizile de la Cluj, business rentabil pentru frații Pavăl (Dedeman)

Cemacon, producător local de cărămizi, a raportat o cifră de afaceri de peste 221 mil. lei în 2022 și plănuiește achiziția unei fabrici în județul vecin.

Compania producătoare de cărămizi de la Cluj, Cemacon (simbol bursier CEOn) a raportat un profit net de 69,847,374 milioane de lei, potrivit unui raport oficial de pe site-ul Bursei de Valori București (BVB). 

Firma este controlată de către Frații Pavăl (proprietarii Dedeman) în proporție de 94,9601% prin două vehicule de investiții (PAVĂL HOLDING S.R.L. cu 78.2031% și PIF INDUSTRIAL SRL cu 16.757%), potrivit datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro.

Profitul raportat de către companie pentru anul 2022 este cu 14,996,426 milioane de lei mai mare (27%) față de cel publicat pentru anul 2021.

Cărămizile de la Cluj, business profitabil pentru frații Pavăl (Dedeman). Cemacon raportează profituri de 70 mil. lei, cu 27% mai mult față de 2021
Sursă grafic: Raport Cemacon - BVB

Pentru 2022, producătorul de cărămizi din Cluj a raportat venituri din vânzări de 221,435,406 milioane de lei, în creștere cu 45,426,763 mil. lei (26%) față de 2021. Raportul anual care va fi aprobat de acţionari în AGOA din 27 aprilie va fi publicat de la companie la BVB pe 28 aprilie 2023.

„Toate aceste rezultate au venit într-un context economic destul de dificil de anticipat, cu multe modificări în zona de resurse energetice, creşterea a dobânzilor şi o inflaţie generalizată. Neavând o predictibilitate şi o stabilitate a costurilor pentru energie electrică şi gaz, am reuşit să fructificăm investiţia în centrala de cogenerare, implementată în luna mai a anului 2021”, transmite firma de la Cluj.

Tot în 2022, Cemacon a primit o finanţare nerambursabilă de 45% din valoarea investiţiei pentru un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 1 MWh, prin intermediul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021, Programul pentru Energie în România Apel 3.1 „Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile”.

Ce planuri are Cemacon Cluj pentru 2023

„Capitalul financiar semnificativ acumulat va susține investițiile planificate pentru acest an, dar și achiziția unei fabrici similare, la care lucrăm în prezent. Punem în valoare know-how-ul și resursele acumulate pentru a ne dezvolta în sectorul de materiale de construcții; anul acesta, vom lansa o fabrică de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizate și ne vom extinde capacitățile de producție de blocuri ceramice cu achiziția unei unități de producție în județul Bihor.

Ne aşteptăm ca în 2023 piaţa să urmeze cursul firesc al ciclurilor economice şi să intrăm într-o etapă de stabilizare a pieţei, fără a preconiza scăderi abrupte ale cererii şi ale pieţei construcţiilor rezidenţiale noi. Ne planificăm activitatea de producţie bazându-ne pe faptul că cererea de locuinţe care să asigure atât confort, cât şi eficienţă energetică se va menţine pe un trend constant, iar noi putem livra soluţii care să răspundă optim nevoilor beneficiarilor. Cu această convingere lucrăm intens la implementarea de proiecte de investiţii consistente, ne consolidăm echipa şi investim în dezvoltarea resursei umane din companie”, se mai arată în raportul companiei.

Cemacon are 463 mil. lei capitalizare, în contextul în care acţiunile CEON s-au apreciat cu 10,5% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 791,900 de lei, arată datele BVB.
 
 

 


 
 

Comenteaza