Video Casa care blochează autostrada. Șantierul Sebeș - Turda, văzut din dronă

Casa care blochează autostrada. Șantierul Sebeș - Turda, văzut din dronă
Proprietățile aflate pe traseul viitoarei autostrăzi sunt încă în picioare | Foto: Unirea

Antreprenorul Pizzarotti a suplimentat oamenii și utilajele pe Autostrada Sebeș - Turda, însă mobilizarea nu este suficientă pentru a avansa considerabil. O casa situată pe traseul viitorului drum de mare viteză este încă nedemolată.

La mijlocul lunii aprilie antreprenorul Pizzarotti a început a suplimentat numărul forța de muncă și încearcă să mobilizeze cât mai mulți oameni, lucru vizibil în teren, dar și în presa locală, unde au fost publicate mai multe anunțuri de angajare. Publicația locală Unirea a prezentat imagini filmate de sus cu șantierul autostrăzii.

La podul peste râul Sebeș, aproape de Lancrăm, sâmbătă se lucra la terasamentul dintre baltă și viitorul pod. În plus, era adusă umplutură și tasată în apropierea viitorului pod care are trei deschideri, pentru a putea aduce în zonă macarale să se ridice grinzile.

La Valea Orzii se lucra cu utilaje, dar și la viitoarea structură a autostrăzii, iar casa situată pe traseul viitoarei autostrăzi nu era încă demolată. La viitorul pod peste Mureș de la Ciugud (Limba) se lucra la piloni și au fost lansate mai multe grinzi pe mai multe deschideri.

În apropierea fabricii Florea Grup era cea mai mare mobilizare de utilaje de până acum și se lucra la viitorul pasaj rutier. În zona viitorului nod rutier Alba Iulia Nord, la Pârâul Iovului, a apărut din nou o foreză și a fost demolată o construcție din apropierea drumului național.

Autostrada Sebeş - Turda va avea 70 km şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul 2 are 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Comenteaza