Cea mai mare casă de avocatură din lume, implicată în tranzacția de 40 milioane euro de la Libertatea

Cea mai mare casă de avocatură din lume, implicată în tranzacția de 40 milioane euro de la Libertatea
În complexul de birouri ridicat în locul fabricii de mobilă vor activa 2.000 de angajați | Foto: LTP

Dentons, cea mai mare companie de avocatură la nivel mondial, a anunțat că a oferit asistență juridică societății White Star Real Estate (WSRE) pentru achiziția complexului de birouri Liberty Technology Park (LTP) Cluj-Napoca, estimată la 40 de milioane de euro.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Prin această investiție, WSRE își concentrează atenția asupra pieței din România în calitate de operator al unui parc de birouri și dezvoltator al terenului adiacent. Societatea imobiliară a fost activă pe piața din Romania în calitate de property manager a unor diverse proiecte imobiliare: halele de depozitare Logicor, clădirea de birouri Lakeview, complexul Charles de Gaulle Plaza, Victoria Center", conform conducerii Dentons.

Echipa Dentons a oferit asistență juridică complexă cu privire la procesul de due diligence și aspecte privind titlul de proprietate și asigurarea titlului de proprietate și finanțare. Tranzacția a fost coordonată în comun de către partenerul coordonator al Biroului Dentons din România, Perry Zizzi, de Bogdan Papandopol, coordonator al departamentului real estate, și de Doru Postelnicu, avocat senior.

Dentons este cea mai mare firmă de avocatură din lume și unul din liderii desemnați de Global Brand Acritas Elite Index, recunoscut pentru serviciile sale, inclusiv prin fondarea Nextlaw Labs și Nextlaw Global Referral Network.

WSRE a preluat LTP de la Fribourg Development, deținută de fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza. LTP include 18.000 mp de foste clădiri industriale, transformate de Fribourg într-un parc tehnologic modern. Cele cinci clădiri de birouri de clasa A sunt certificate ecologic BREEAM. Acestora li se adaugă încă trei hectare de teren pentru dezvoltări viitoare. 

Localizat în nordul municipiului, LTP se bucură de prezența unor chiriași internaționali de renume din zona IT&C și cercetare - dezvoltare, cum ar fi Siemens, IBM, Majorel și Altran. Aici a fost lansat Spherik Accelerator, care urmărește să îmbunătățească comunitatea locală a start-up-urilor și o ajută să se dezvolte cu rapiditate pe plan internațional.

În cadrul LTP lucrează 1.700 de persoane, dintre care 200 sunt străini relocați, iar până la sfârșitul anului se estimează 2.000 de angajați care să își desfășoare activitatea aici. LTP, ce reimaginează fostul activ al fabricii de mobilă Libertatea, a fost lansat în 2013, în urma unei investiții de 15 milioane de euro. Proiectul este o inițiativă Fribourg Capital, sub patronajul lui Ion Sturza.

WRSE și partenerul său, un fond de investiții al unei importante universități din SUA, au dezvoltat un consorțiu pentru achiziția LTP și dezvoltarea ulterioară a proiectului. WSRE va gestiona atât proprietatea existentă, cât și dezvoltarea următoarelor faze. Consultanții achiziției pentru WSRE au fost Albota Law, Dentons, Colliers (finanțare), EY, iar pentru Fribourg Development - Colliers și Reff & Associates.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza