Cel mai bănos investitor străin din Cluj

Cel mai bănos investitor străin din Cluj

Companiile care au avut, în 2019, cele mai mari afaceri din judeţele în care sunt înregistrate sunt controlate de investitori străini. Doar în nouă județe din țară conduc românii.

Liderul afacerilor din Cluj este compania cu capital ungar MOL România Petroleum Products, cu un business de 7 miliarde de lei anul trecut, rezultă dintr-o analiză a Economica.net pe baza datelor de la Registrul Comerțului și Fisc.

Compania este o subsidiară a MOL Group, prin care este operat lanţul de benzinării, și a încheiat cu afaceri nete cu 5% mai mari decât în 2018. MOL a înregistrat o marjă de profit de 3,9% în 2019, în creştere cu 0,14%. Aceasta a avut un număr stabil de angajaţi: 240 de oameni pe statele de plată în 2019 şi în 2018.

Majoritatea firmelor care au cele mai mari afaceri din judeţele în care sunt înregistrate sunt controlate de investitori străini.

În lista celor mai prospere firme din judeţele în care sunt înregistrate au intrat în 2019 OMV Petrom (București), Altex (Ilfov), Aramis Invest (Maramureş), Vel Pitar (Vâlcea), Pirelli Tyres Romania (Olt), Volvo România (Giurgiu) şi Philips Orăştie (Hunedoara).   

Comenteaza