Cerere mare de muncitori în construcții la Cluj. "Nu ne ajung, deși s-au întors mulți în țară"

Cerere mare de muncitori în construcții la Cluj. "Nu ne ajung, deși s-au întors mulți în țară"

Solicitările de personal în sectorul construcțiilor sunt foarte mari la Cluj, alături de cele din București-Ilfov și Timișoara, spun experții în recrutare.

Necesarul de forţă de muncă nu este acoperit, chiar dacă un număr mare de români s-au întors în țară, susține Gabriela Pleşa, director general al agenției de plasare Global Mobility. În 2021, trendul este de creştere, încă sunt solicitări pe domeniul construcţiilor, mai ales în zona Bucureşti – Ilfov, Cluj, Timişoara şi mai nou în Oradea, conform ZF

Tendința se va menţine chiar şi în 2022, având în vedere că deficitul de forţă de muncă este semnificativ. 
„Angajările îşi menţin ritmul constant de creştere inclusiv în domeniul construcţiilor, ceea ce e surprinzător, având în vedere că românii plecaţi în afară activau în mare parte în acest domeniu. Necesarul de forţă de muncă din România nu este acoperit, chiar dacă un număr mare de români s-au întors în ţară. Mai mult, solicitările de angajaţi străini se menţin constante în România.

Cererea de angajaţi a fost constantă şi se menţine constantă, din ianuarie până acum. Necesarul de forţă de muncă nu e acoperit, în contextul în care un număr mare de români s-au întors în România. Angajările îşi menţin ritmul constant de creştere inclusiv în domeniul construcţiilor, ceea ce e surprinzător având în vedere că românii plecaţi în afară activau în mare parte în acest domeniu“, a spus Gabriela Pleşa.

Comenteaza