Clujenii comandă cele mai multe preparate vegane în România

Clujenii comandă cele mai multe preparate vegane în România

În topul orașelor în care se înregistrează cele mai multe comenzi online cu preparate vegane se află Cluj-Napoca, București, Iași, Brașov și Oradea, conform celei mai mari platforme de profil din România.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Vânzările de preparate vegane au crescut de șase ori în ultimul an și de 40 de ori față de 2017. Pentru anul viitor, compania estimează o creștere cu 50% a vânzărilor din segmentul preparatelor vegane. Pe primul loc în topul preparatelor vegane comandate se numără salată cu cinci ingrediente fără carne, burger vegan, curry cu linte și spanac, budincă de chia cu piersici și salată de vinete.

În medie, clienții Foodpanda care au adoptat alimentația vegană optează pentru patru feluri de mâncare la fiecare comandă. Valoarea medie a unei astfel de comenzi este de peste 65 de lei.

„Observăm o creștere spectaculoasă a comenzilor cu preparate vegane înregistrate pe platformă, mai ales în ultimii doi ani, fapt ce arată că mulți încep să acorde o atenție mai mare stilului alimentar. Numărul tot mai mare de restaurante cu specific exclusiv vegan, precum și diversitatea preparatelor care nu conțin ingrediente de origine animală, de la salate și burger vegan la deserturi vegane au contribuit semnificativ la creșterea numărului de comenzi”, declară Andreea Petrișor, managing director Delivery Hero România.

Potrivit datelor companiei, în topul orașelor în care se înregistrează cele mai multe comenzi cu preparate vegane se află Cluj-Napoca, București, Iași, Brașov și Oradea. În prezent, pe platforma foodpanda sunt listate 34 de restaurante cu specific exclusiv vegan, dintre care 12 în capitală.

Foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero, este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând cu 1.500 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu, Pitești, Târgu Mureș, Baia Mare și Brăila.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza