Clujenii, în topul mâncării livrate pe internet. Valoarea medie a comenzii: 60 de lei

Clujenii, în topul mâncării livrate pe internet. Valoarea medie a comenzii: 60 de lei

Consumatorii din Cluj se află pe locul patru pe țară la valoarea medie a comenzilor, după cei din București, Galați și Sibiu.

Conform datelor centralizate cea mai mare platformă de food ordering din România, suma medie națională achitată anul trecut pentru comenzi se ridică la 55 de lei, bucureștenii fiind cei care au cheltuit cel mai mult, cu o comandă medie de peste 70 lei. Aceștia sunt în urmați în top de gălățeni, cu 61,30 lei, sibieni (60,85 lei), clujeni (60 lei) și constănțeni (59,05 lei).

Numărul comenzilor a crescut cu 130% față de 2017. Cea mai aglomerată perioadă a anului s-a înregistrat în trimestrul IV, lunile octombrie, noiembrie și decembrie, odată cu venirea sezonului rece. Cele mai populare preparate au fost din meniul restaurantului McDonald's, topul comenzilor fiind condus de meniul Big Mac.

„De la an la an, observăm o creștere tot mai mare a apetitului pentru comenzile de mâncare în rândul românilor, susținut mai ales de ușurința procesului de comandă, dar și de diversitatea bucătăriilor și restaurantelor. Pentru anul în curs, ne propunem să accentuăm această creștere, odată cu dublarea numărului de restaurante listate pe platformă”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager al Foodpanda România.

Modalitatea preferată de plată a clienților a fost cea în numerar, în proporție de 75%. Pentru 2019, reprezentanții companiei estimează o creștere a plăților online, mai ales odată cu introducerea posibilității de plată prin Google Pay. 66% din totalul comenzilor au fost generate de aplicația mobilă, o tensință ascendentă care se va menține și pe parcursul acestui an.

Cea mai mare comandă procesată a fost efectuată din București și s-a ridicat la 1.171 lei, pentru mai multe preparate specifice bucătăriei japoneze. Foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, cu 1.000 de restaurante listate din București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu, Buzău.

Comenteaza