Clujenii de la Electroglobal au ieșit la cumpărături. Vor prelua de la olandezi compania ES Elektro România

Clujenii de la Electroglobal au ieșit la cumpărături. Vor prelua de la olandezi compania ES Elektro România

Electroglobal Cluj va prelua ES Elektro România, companie de componente electro-tehnice, parte a grupului olandez itsme, dacă tranzacția va fi aprobată de Consiliul Concurenței.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Electroglobal Cluj, furnizor de soluţii şi echi­pamente electrice pentru sistemele de automatizări industriale, acţionări electrice şi sisteme de iluminat Electroglobal Cluj, controlat de Radu Ciorba în aso­ciere cu Maksay Csaba, va prelua până la finalul anului, activităţile companiei ES Elektro România, parte a grupului olandez itsme. Data planificată pentru transfer este 31 decembrie, iar deocamdată este în curs de aprobare de către Consiliul Concurenței, potrivit unui comunicat de presă al companiei Electroglobal.

„Prin adăugarea afacerii ES Elektro România, Electroglobal îşi consolidează poziţia pe piaţă şi îşi completează portofoliul de servicii, oferind cursuri de programare în domeniul automatizărilor şi acţionărilor industriale, pe lângă serviciile existente precum engineering, fabricaţie a tablourilor electrice şi proiecte la cheie în domeniul automatizărilor electrice şi iluminat. Acţiunile pe care Electroglobal le-a iniţiat în ultima perioadă conduc spre îmbunătăţirea soluţiilor pe care le oferim clienţilor noştri. Concomitent cu transferul activităţii, grupul itsme preia un pachet de acţiuni minoritar la Electroglobal, pentru a sprijini în continuare creşterea companiei în furnizarea de componente şi servicii tehnice”, a declarat pentru ZF Transilvania Radu Ciorba, director general şi unul dintre acţionarii Electroglobal. Compania nu a făcut publică valoarea tranzacţiei.

ES Elektro România a devenit operaţională pe piaţa locală în cursul anului 2009. Compania activează în furnizarea de componente electro-tehnice, are sediul central la Cluj-Napocași este membră a grupului internaţional de companii itsme (Industrial Technology and Supply for Mechanical and Electrical), cu sediul în Olanda. Peste 60 mil. lei (12,5 mil. euro) este cifra de afaceri ES Electro România în anul 2020, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania Electroglobal a fost înfiinţată în anul 2004 la Cluj, ca distribuitor de materiale şi echipamente electrice ale unor importanţi producători europeni, fiind controlată în prezent de Radu Ciorba Cristian şi de Maksay Csaba, în condiţiile în care cel de-al treilea asociat, Ioan Ciorba, s-a retras în 2015 din companie. La înființare, Electroglobal era deţinută de către 4 antreprenori (2 cetăţeni români şi 2 cehi). Electroglobal furnizează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvenţă, automate programabile, senzori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi materiale de instalaţii, colaborând cu clienţi din sectorul materialelor de construcţii, energie, industrie, dar şi cu beneficiarii direcţi, precum integratorii de sistem şi instalatori.

Director general: "Electroglobal a ales calea investiţiilor în tehnologie şi noi capacităţi de producţie"

„2021 a fost şi este un an de reinventare a capacităţilor şi priorităţilor fiecăruia dintre noi. În acest context, Electroglobal a ales calea investiţiilor în tehnologie şi noi capacităţi de producţie. În 2021 avem o creştere remarcabilă a comenzilor, în paralel, însă, cu o creştere semnificativă a costurilor pe toate segmentele, de la preţul produselor, logistică şi costul resurselor umane, la impredictibilitate accentuată şi disfuncţionalităţi în lanţul de aprovizionare”, a mai spus Radu Ciorba.

Compania Electroglobal şi-a bugetat pentru 2021 o cifră de afaceri de 137,5 mil. lei (peste 28 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor primate anterior de la companie şi a celor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Electroglobal a realizat anul trecut un profit net de 8,1 mil. lei (1,7 mil. euro), în creştere cu 17% faţă de anul anterior, la o cifră de afaceri de peste 110,3 mil. lei (22,9 mil. euro), potrivit datelor publice.

Din septembrie 2020 a fost schimbată forma juridică a companiei Electroglobal, din Societate cu Răspundere Limitată (S.R.L.) în Societate pe Acţiuni (S.A.).

(Editor Web: Sergiu Tămaș)

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza