Electroglobal Cluj va porni o nouă capacitate de producție

Electroglobal Cluj va porni o nouă capacitate de producție

Furnizorul de echipamente electrice Electroglobal, cu sediul în parcul industrial public Tetarom 1, din Cluj-Napoca, va dezvolta de la zero o capacitate nouă de producţie, în pofida situației actuale, conform directorului general, Radu Ciorba.

Acesta și-a manifestat speranța că statul va fi alături de companiile private mai mult decât a fost până acum, potrivit ZF.

„În prima jumătate a acestui an, deşi cu toţii am fost afectaţi de criza generată de pandemia provocată de coronavirus, cifra de afaceri realizată a fost similară cu cea din primul semestru al anului trecut.

E destul de dificil să estimăm evoluţia pieţei pentru perioada următoare, deoarece traversăm o perioadă plină de incertitudini, care afectează toate sectoarele. Ne aşteptăm la o uşoară scădere faţă de cifra de afaceri realizată anul trecut, dar sperăm să fie mai mică decât scăderea medie a întregii pieţe“, spune Ciorba.

Electroglobal, societate controlată de Radu Ciorba în asociere cu Csaba Maksay, a finalizat primul semestru cu afaceri similare aceleiaşi perioade din 2019 şi estimează pentru întreg anul o scădere a acestora faţă de 2019. Ea a realizat atunci afaceri de 113 milioane de lei și un profit de 6,9 milioane, având 116 angajaţi.

Comenteaza