Cluj-Napoca aruncă pe piață o licitație de 300 de milioane de euro

Cluj-Napoca aruncă pe piață o licitație de 300 de milioane de euro
Fosta cazarmă demolată găzduiește acum o parcare provizorie | Foto: Google Earth

Primăria Cluj-Napoca a lansat o licitație de până la 1,4 miliarde de lei pentru concesionarea terenului unde se va ridica viitorul Centru Cultural Transilvania (CCT), potrivit anunțului din Sistemul Informatic Colaborativ pentru Mediu Performant de Desfășurare a Achizițiilor Publice (SICAP).

Contractul vizează ”concesionarea lucrărilor pentru realizarea și exploatarea unor imobile cu funcțiuni complexe pe terenul aflat în proprietatea Municipiului Cluj-Napoca, Bd. 21 Decembrie nr. 106”, conform Profit. Valoarea contractului este estimată între 350 și 1,42 miliarde de lei. Ofertanții pot opta pentru o investiție cu destinația hotel de minimum 200 camere, clasificare 4* sau pentru o clădire de birouri și servicii conexe, minimum clasa A.

Pentru ofertanții care optează pentru hotel se cere o cifră de afaceri medie de minimum 14 milioane de euro în ultimii trei ani în domeniul obiectului contractului de concesiune pentru care se depuna oferta. Pentru ofertanții care optează pentru clădire de birouri sau funcțiuni mixte, este nevoie de minimum 3,4 milioane de euro cifră anuală.

”Ofertantul va face dovada că a dus la bun sfârșit în ultimii trei ani, calculați de la data limită de depunere a ofertelor, servicii similare din punct de vedere al complexității sau utilității”, au precizat reprezentanții municipalității. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 1 iulie.

Din suma obținută ca redevență se va asigura o parte de finanțare pentru sediul Filarmonicii de Stat Transilvania. Clădirea va fi ridicată pe terenul pe care a funcţionat fosta cazarmă militară. Terenul aferent va fi concesionat de municipalitate pe 40 de ani.

Din anul acesta, administraţia locală va aloca bani de la bugetul local pentru proiectarea şi realizarea CCT. "Este un proiect multianual, amânat de mulţi ani. Investiţia se ridică la 40-50 de milioane de euro", a declarat primarul Emil Boc.

Pe terenul de pe 21 Decembrie ar urma să fie realizat şi Centrul European de Artă Contemporană. Până la realizarea acestor sedii, pe terenul de pe Bd. 21 Decembrie funcţionează, din 2016, o parcare cu 299 de locuri, în zona tarifară II. Parcarea are intrare şi ieșire la str. Năvodari şi o doua ieşire pe Bd. 21 Decembrie.

Comenteaza