Clujul, pe lista de investiţii a Auchan

Clujul, pe lista de investiţii a Auchan
Dezvoltatorul imobiliar Immochan România va investi 10 milioane de euro în acest an în remodelarea a cinci centre comerciale din Cluj, Baia Mare, Timișoara, Constanța și Pitești.

Divizia imobiliară a grupului Auchan a ajuns anul trecut la venituri de 634 de milioane de euro, în creștere cu 1,8% față de 2015. Immochan deține 382 de centre comerciale în 12 țări.
 
Înființat în ianuarie 2012, administrează, în prezent, un portofoliu de 23 de centre comerciale. O mare parte din centrele comerciale administrate de Immochan se află într-un proces de modernizare, care va fi finalizat în 2018.
 
Veniturile totale ale grupului francez Auchan Holding, care deține în România hipermarketurile Auchan și divizia imobiliară Immochan, au ajuns anul trecut la 52,8 miliarde de euro, în creștere cu 0,7% față de anul anterior, iar profitul net, la 824 de milioane de euro, în creștere cu 18,2%, a anunțat compania.
 
Profitul înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierii și amortizării (EBITDA), a ajuns la 2,6 miliarde de euro, în creștere cu 2,1%, în timp ce profitul operațional era de 1,1 de miliarde de euro, în creștere cu 1,3%. Profitul net a crescut cu 18,2% în 2016, ajungând la 824 de milioane de euro.

Rețeaua de hipermarketuri a remodelat 20 de hipermarketuri magazine Real cumpărate de la grupul Metro. În 2012 Auchan și Metro semnau tranzacția de achiziție a 95 de hipermarketuri Real și a 13 centre comerciale în patru țări din Europa Centrală și de Est: România, Polonia, Rusia și Ucraina.

Consiliul Concurenței din România a validat tranzacția, iar apoi s-a parafat finalizarea tranzacției și a avut loc preluarea efectivă a magazinelor de către Auchan. La Cluj-Napoca, magazinul Real de pe Bd. Muncii s-a redeschis sub noua titulatură în 2014. Principalii concurenţi ai Auchan în sectorul hipermarketurilor de la Cluj sunt Carrefour, Kaufland şi Cora.

Comenteaza