Clujul se bate cu multinaționalele bancare pentru obligațiunile Bucureștiului

Clujul se bate cu multinaționalele bancare pentru obligațiunile Bucureștiului
Asocierile formate din BT Capital Partners și Banca Transilvania Cluj, respectiv Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale și Raiffeisen Bank au depus oferte pentru servicii financiare legate de emiterea și vânzarea de obligațiuni de 555 milioane de lei de către Primăria Capitalei.

Instituția vrea să refinanțeze o tranșă din alte obligațiuni lansate acum trei ani și care ajunge la scadență în primăvară. Noile obligațiuni vor avea o maturitate de 10 ani și vor fi listate la Bursa de Valori București, potrivit datelor transmise Profit. Obligațiunile urmează a fi emise cel târziu la 20 aprilie, în funcție de condițiile pieței.

În cazul în care condițiile pieței sunt nefavorabile sau apar alte elemente care nu au putut fi luate în considerare, Municipiul București poate decide să amâne, anuleze sau să modifice orice element al tranzacției planificate. În 2005, Bucureștiul a împrumutat 500 de milioane de euro, pe 10 ani, printr-o emisiune de euroobligațiuni pe piața internațională de capital, pentru realizarea unor proiecte majore de investiții.

Pentru refinanțarea emisiunii de euroobligațiuni din 2005, scadentă în tranșă unică în iunie 2015, municipiul a contractat în aprilie 2015 patru finanțări rambursabile sub formă de patru emisiuni de obligațiuni, de 2,2 miliarde de lei. Primăria este obligată să ramburseze integral, până în 4 mai acest an, o rată de 555 de milioane de lei aferentă emisiunii de obligațiuni.

Comenteaza