Clujul se bate cu multinaţionalele de pe bursă

Clujul se bate cu multinaţionalele de pe bursă
Trei premii din cele nouă acordate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) performerilor din anul 2016 de pe piaţa de capital au fost acontate de Cluj.

„Dacă ne uităm la 2016, observăm că a fost un an foarte bun pentru piața de capital din mai multe puncte de vedere. Includerea României în Watchlist de către FTSE Londra acum patru luni sau cea mai mare listare a unei companii private în urmă cu aproape două luni sunt lucruri care vor da aripi multor români să investească mai mult, direct sau indirect, în piața de capital românească. La toate acestea se adaugă faptul că în ianuarie 2017 am avut cel mai bun început de an din 2012 încoace în ceea ce privește valoarea tranzacțiilor realizate pe piața de capital”, a spus Lucian Anghel, președintele BVB. 
 
400 de reprezentanți din piața de capital, industria financiară și antreprenori au participat la unul dintre cele mai importante evenimente ale anului bursier din România. BVB a anunțat câștigătorii premiilor pieței de capital la evenimentul de inaugurare a anului bursier 2017. BVB a acordat premii pentru nouă categorii, dintre care trei votate de public, fiind exprimate 3.500 de voturi. 
 
Grupul financiar clujean Banca Transilvania (BT) a câştigat trei premii prin diviziile sale bancară şi bursieră. BT a fost premiată pentru cea mai tranzacţionată acţiune pe piaţa principală a BVB, având un rulaj de 2,2 miliarde de lei, dar şi pentru cea mai bună strategie de comunicare şi relaţii cu investitorii a unei companii listate, în timp ce BT Capital Partners (fosta BT Securities Cluj) s-a impus la categoria cel mai bun broker de retail în 2016. Ultimele două premii au fost acordate în urma votului publicului.  

Inaugurarea anului bursier este un eveniment anual organizat de BVB, ajuns în 2017 la cea de-a patra ediție. Gala este unul dintre evenimentele de referință ale pieței de capital autohtone, organizat pentru a marca începerea unui nou an investițional, precum și pentru a recunoaște public succesele înregistrate de participanții la piața de capital în anul precedent.

BVB administrează pieţe de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare prin platforme reglementate sau prin sisteme alternative de tranzacţionare şi furnizează servicii participanţilor la pieţele financiare. Aceasta este o companie listată pe propria piaţă din 2010.
 
Premiile pieței de capital 2016 
 
- Cea mai mare valoare tranzacționată: Wood & Company 
- Participantul local cu cea mai mare valoare tranzacționată: Swiss Capital
- Cel mai bun broker pentru investitorii de retail: Tradeville
- Promovarea inovației pe piața de capital: Raiffeisen Centrobank
- Cea mai tranzacționată acțiune pe piața principală: Banca Transilvania
- Cea mai bună strategie de comunicare cu investitorii: Banca Transilvania 
- Cea mai bună inițiativă educațională: Fluent în Finanțe 
- Cel mai bun broker de retail: BT Capital Partners 
- Instituția anului pe piața de capital: NN Group, Raiffeisen Bank

Comenteaza