Clujul va găzdui două evenimente internaționale pe tema inovării

Clujul va găzdui două evenimente internaționale pe tema inovării

Municipiul Cluj-Napoca își va relua activitatea în această toamnă, cu sprijinul Cluj IT Cluster (CITC), ca pol național al inovării printr-o săptămână dedicată, cu organizarea a două evenimente majore.

În perioada 12-14 octombrie va avea loc Cluj Innovation Days 2020, una dintre cele mai importante conferințe anuale dedicate tehnologiei, business-ului și inovării din România.

Agenda va continua cu ETRIA World Conference “TRIZ Future” 2020, eveniment în care specialiști naționali și internaționali vor propune soluții inovatoare pentru provocările din societatea de azi în diferite domenii, plecând de la metodologia generată de colaborarea dintre mediul academic și comunitățile industriale.

Evenimentul, realizat cu sprijinul International Federation for Information Processing, propune conferințe care îmbină teme precum tehnologiile digitale, gândirea sistemică și creativă sau open innovation frameworks, în încercarea de a găsi soluții complexe pentru provocările actuale din diferite domenii de activitate.

Aducând împreună companii industriale, centre de cercetare, instituții educaționale și cercetători independenți, conferința urmărește să promoveze instrumentele de tip TRIZ la nivel global se constituie ca un forum internațional dedicat schimbului de idei inovatoare.

“Suntem onorați că ediția aniversară a conferinței mondiale ETRIA TRIZ Future 2020 este organizată la Cluj-Napoca. Acest lucru indică vizibilitatea internațională în plan științific și practic a inovației structurate din ecosistemul clujean”, a spus Stelian Brad, președinte al CITC.

Evenimentul va avea loc în perioada 14-16 octombrie și va include sesiuni plenare, dezbateri și masterclass-uri. În contextul actualei crize sanitare, conferința, inițial planificată fizic în Cluj-Napoca, se va desfășura în format online.

Comenteaza