Clusterul clujean Mobilier Transilvan, cel mai tare din România

Clusterul clujean Mobilier Transilvan, cel mai tare din România
Clusterul Mobilier Transilvan (CMT) Cluj a primit calificativul Gold din partea Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor și a Cluster Excellence Group, cel mai mare obținut până acum de către o asemenea structură din România.

„CMT este o organizație care dispune de o structură puternică de management. În ceea ce privește indicatorii în raport cu care se măsoară excelentă în managementul clusterului, organizația demonstrează o performanță foarte bună, care se reflectă în rezultatul ridicat de 94% din scorul de excelentă al managementului de cluster”, se precizează în raportul întocmit de către cele două organizații de audit.  

Prin scorul evaluării se confirmă performanța în management și se scot în evidență rezultate bune obținute la nivel mondial de către o astfel de structură, în urma parcurgerii unui audit. Doar 16 țări beneficiază de clustere cu asemenea calificativ. CMT și-a început activitatea acum șase ani și include 68 de entități din Transilvania de Nord (companii, universități, centre de cercetare, instituții publice, structuri suport). 

Organizația grupează capacități de producție noi sau complet modernizate, infrastructuri de cercetare-inovare, parteneriate internaționale dezvoltate în Europa și în afara continentului, proiecte și activități în sprijinul mediului economic care activează în industria mobilei și în domeniile conexe (organizare de cursuri, misiuni economice, evenimente).   

Aceasta își propune să devină cea mai reprezentativă structură asociativă din România, constituită pe lanțul de valoare, pentru a contribui la creșterea competitivității sectorului de producție a mobilei prin produse și servicii inovative.
Comenteaza