Combinatul social unde şomerii de la Mechel primesc câte 15.000 euro va include şi disponibilizaţi din Târgovişte

Combinatul social unde şomerii de la Mechel primesc câte 15.000 euro va include şi disponibilizaţi din Târgovişte
O parte dintre muncitorii disponibilizaţi de la combinatul siderurgic din Câmpia Turzii, Mechel, au fost convocaţi astăzi la o întâlnire cu autorităţile, pentru demararea proiectului combinatului social.

 

Foştii angajaţi ai Mechel se întâlnesc astăzi cu directorul AJOFM Daniel Don şi cu prefectul Gheorghe Vuşcan. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, pentru aprobarea cofinanţării acestui proiect de către Statul Român, AJOFM Cluj va coopta şi o parte dintre angajaţii disponibilizaţi de la combinatul siderurgic din Târgovişte, deţinut de asemenea de grupul rus Mechel. Daniel Don nu a confirmat această informaţie, însă a anunţat că va oferi mai multe detalii la întâlnirea de astăzi.

UPDATE Este vorba de angajaţii combinatului siderurgic din Câmpia Turzii care după disponibilizările masive de la Mechel Câmpia Turzii, au fost angajaţi, scriptic, de firma din Târgovişte, chiar dacă aceştia munceau în Cluj.


Proiectul combinatului social va fi finanţat Fondul de Ajustare la Globalizare al Uniunii Europene şi ar urma să fie implementat într-o perioadă de doi ani. De slujbe în cadrul acestui proiect vor beneficia 700 de persoane. O parte dintre acestea, respectiv 280, vor beneficia de câte 15.000 de euro pentru a-şi dota cu tehnologie propriul combinat social, în vreme ce restul vor fi instruiţi şi trimişi către alte companii, care de asemenea vor primi câte 1.000 de euro pentru fiecare dintre aceşti angajaţi.

La întâlnirea de azi au fost convocaţi şi un grup de 72 de foşti angajaţi ai Mechel, dar şi reprezentanţi ai structurilor deconcentrate implicate în desfăşurarea proiectului social, precum şi cei ai Primăriei Câmpia-Turzii.

Comenteaza