Concernul De’Longhi, în căutare de montatori la fabrica de espressoare din Cluj

Concernul De’Longhi, în căutare de montatori la fabrica de espressoare din Cluj

Italienii de la De’Longhi vor să angajeze 60 de oameni pentru fabrica lor de espressoare de cafea din localitatea clujeană Jucu. Producţia uzinei din parcul industrial Tetarom III merge preponderent la export.

Producătorul de electrocasnice De’Longhi România, cel mai mare exportator din judeţul Cluj, are disponibile la început de an 60 de locuri de muncă pentru montatori electromecanici la fabrica de espressoare de cafea, potrivit Agenţiei Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj.

De’Longhi a intrat cu producția în România odată cu preluarea halelor Nokia din Tetarom III, unde fabrică acum aparate de uz casnic. Aici s-a angajat să realizeze o investiţie de 32 de milioane de euro, beneficiind de un ajutor de stat din România de 12,5 milioane de euro. 

Nokia a închis fabrica din Jucu în 2011, concediind 2.000 de angajaţi, după ce a renunţat şi la centrul său de cercetare din Cluj-Napoca, unde activau 120 de specialişti. Ulterior, o parte dintre angajaţii de la Jucu au fost preluaţi de italieni.

Grupul din Treviso activează pe piață prin două divizii, de echipamente de uz casnic şi profesionale, cu mărcile De'Longhi, Braun, Kenwood, Ariete, Simac, Climaveneta. Italienii au achiziţionat brandul Braun de la Procter & Gamble, pentru 140 de milioane de euro.

Comenteaza