Conducerea Friesland: dorim să investim în tehnologie, în dezvoltare, nu intenţionăm să plecăm de la Cluj

Conducerea Friesland: dorim să investim în tehnologie, în dezvoltare, nu intenţionăm să plecăm de la Cluj
Conducerea companiei Friesland Campina a dat asigurări reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj, în cadrul unei întâlniri organizate astăzi, că doreşte să investească în tehnologie şi dezvoltare la fabrica din Baciu şi nu intenţionează să închidă fabrica de aici.

„Fabrica de la Baciu funcționează, nici nu s-a pus problema să fie închisă, angajații au fost asigurați că deciziile importante vor fi discutate și cu ei. Noi dorim să investim în tehnologie, în dezvoltare, nu intenționăm să plecăm de la Cluj", a precizat Jan Willem Kirvitz, manager general Friesland Campina, după întâlnirea cu reprezentanţii CJ Cluj, organizată astăzi, conform unui comunicat de presă transmis de forul judeţean.

La întâlnire au luat parte Jan Willem Kirvitz, manager general Friesland Campina, Jozsef Szasz, director adjunct, Corneliu Cărămizaru, director de vânzări și dr. Wouter Reijers, consulul onorific al Olandei la Cluj-Napoca, respectiv președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și vicepreședintele Ioan Oleleu.

„Am discutat despre situația actuală a companiei olandeze, în special cea care privește județul Cluj, dar și proiecte de viitor. Foarte important este faptul că am primit asigurări că o eventuală închidere a fabricii din Baciu ar fi anunțată din timp, e vorba de luni de zile. În același timp, reprezentanții firmei și-au expus problemele cu care se confruntă în asigurarea materiei prime, a laptelui. Concret, la noi există, în general microferme, care pot livra cantități mici de lapte, fermele mari având contracte de export. De aceea, ei și-au exprimat disponibilitatea de a încheia contracte ferme, pe termen lung, cu fermieri dispuși să investească în ferma lor în sensul creșterii numărului de capete. Vorbim aici de minim 100 de vaci de lapte/fermă, număr care ar determina și creșterea profitabilității acestora", a menţionat Horea Uioreanu, la finalul întâlnirii.

ZIUA de CLUJ a scris, la mijlocul lunii iunie, că producţia la fabrica de lactate Napolact din Baciu se va sista, urmând ca utilajele să fie transferate la unitatea de producţie din Târg-Mureş. Conducerea companiei Friesland Campina, care deţine fabrica de la Cluj a negat informaţiile, menţionând că sunt speculaţii, dar a specificat, pe de altă parte, că analizează în permanenţă unde şi cum este mai rentabil să producă. 

 

Comenteaza