Constructorii de la ARL Cluj, eliminați de la o licitație de 51 de milioane de euro

Constructorii de la ARL Cluj, eliminați de la o licitație de 51 de milioane de euro
Austriecii au pe mână lucrări mari în toată Europa | Foto: Baufinder

Asocierea compusă din societățile Strabag și Antrepriza Reparații Lucrări (ARL) Cluj, controlate de austrieci, a fost eliminată din lupta pentru furnizarea de materiale de construcții pentru Compania Municipală Străzi Poduri şi Pasaje Bucureşti (CMSPPB).

Firma din Botoșani care a reabilitat pista Aeroportului Henri Coandă este aproape de a perfecta marele contract de la București. CMSPPB a organizat licitaţia pentru un acord cadru de furnizare materiale de construcţii de drumuri cu o valoare estimată de 388 milioane de lei (83 milioane de euro), format din nouă loturi.

Pentru primul dintre aceste loturi, cu o valoare estimată de 237 de milioane de lei (51 milioane de euro), ce vizează furnizarea de bitum şi asfalt, s-au depus trei oferte, de către asocierile DVM Contractors – Tehnic Asist Botoșani; Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93 – Restra Construct; Strabag – Straco Grup – ARL Cluj.

Pe parcursul derulării procedurii, CMSPPB a exclus de la licitaţie ofertele depuse de Delta și Strabag, considerându-le  drept neconforme din punct de vedere tehnic. Firmele în cauză au contestat deciziile la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), for care a menținut însă hotărârea CMSPPB.

În aceste condiții asocierea ce include și agentul economic din Botoșani controlat de soții Vlas a devenit favorită pentru semnarea contractului. Singurul impediment rămas este ca firmele eliminate să nu atace în instanță decizia CNSC, conform Botoșăneanul.

Grupul austriac Strabag este implicat în execuția unor proiecte de anvergură din țara noastră, precum clădirea ce va adăposti cel mai mare echipament laser din lume, Catedrala Mântuirii Neamului și tronsonul de cale ferată Vințu de Jos – Simeria.

Compania este activă la nivel național din 1991, biroul de la București fiind deschis în 1992. Grupul derulează operațiuni în sectoarele de infrastructură și cele ce presupun execuția de clădiri și ingineria civilă. Strabag România s-a implicat în proiecte realizate prin parteneriat public-privat și realizarea de lucrări la căi ferate.

ARL Cluj a derulat anul trecut afaceri de 162 de milioane de lei, un profit net de 5,4 milioane. Societatea avea 287 de angajați. Principalul său acționar este grupul austriac Strabag (98,6%), prin două companii, în timp ce Ministerul Transporturilor deține 1,4%, potrivit Termene.ro.

Comenteaza