Continuă colapsul IT-ului clujean / Încă o companie face concedieri, alte două se pregătesc

Continuă colapsul IT-ului clujean / Încă o companie face concedieri, alte două se pregătesc
| Foto: puhhha - Depositphotos.com

Vin vremuri grele pentru piața IT din Cluj. „Virusul” concedierilor a atins încă trei companii locale.

Consultantul în business care a anunțat în premieră închiderea biroului Telenav de la Cluj și concedierea a peste 170 de angajați spune că alte două companii IT se pregătesc să dea afară oameni, în timp ce o a treia s-ar fi debarasat deja de angajații care nu aveau proiecte în lucru.

„Știrea despre închiderea biroului Telenav de la Cluj a fost confirmată, peste 170 de angajați sunt disponibilizați de la final de iunie, primind câteva compensații. Vestea proastă este că nu va fi singura știre de acest fel pe care o vom auzi în această perioadă. Încă două companii IT cu vechime pe piața din Cluj (multinaționale din outsourcing, una are sediul in The Office) se pregătesc să anunțe decizii identice. Iar o altă multinațională IT de dimensiuni mari (sediul din Cluj e lângă Iulius Mall) a trecut deja la concedieri în masă, disponibilizările afectând deja zeci de angajați care erau de câteva luni pe bench (nu aveau proiecte plătite de clienți la care să lucreze). Vin vremuri grele pentru multă lume. Dar e prima dată când industria software este prima afectată de așteptata recesiune. Vom auzi multe vești (g)rele în perioada următoare. Capul sus, minte pozitivă și curaj tuturor”, a scris pe Doru Șupeală, consultant în business.

Telenav, Inc., companie de servicii bazate pe localizare, cu sediul în Statele Unite, și-a notificat angajații în 10 mai 2023 cu privire la intenția de a închide sediul din Cluj, România, până la sfârșitul anului 2024, au confirmat pentru Economedia reprezentanții companiei. Activitatea desfășurată la Cluj se va muta în celelalte locații Telenav din SUA și China.

„Telenav a luat această decizie dificilă din cauza mediului macroeconomic dificil”, a transmis compania, potrivit sursei citate. Celor 172 de angajați afectați li se oferă „un pachet de sprijin cuprinzător”, pentru a-i ajuta în perioada de tranziție.

Comenteaza