Cozi imense la graniţa cu Ungaria. Transportatorii amenință cu blocarea vămilor

Cozi imense la graniţa cu Ungaria. Transportatorii amenință cu blocarea vămilor

Transportatorii români ameninţă cu blocarea vămilor la graniţa cu Ungaria din cauza „excesului de zel” de care dau dovadă poliţiştii de frontieră maghiari la controlul camioanelor de marfă.

Vicepreşedintele Asociaţiei Patronale a Transportatorilor Europa (APTE) 2002 Arad, Dorin Pop, a declarat miercuri, corespondentului Mediafax că, dacă se va ajunge la blocarea vămilor, nici camionele cu marfă din Ungaria nu vor putea intra în România.

„Am constatat de la şoferii noştri care stau zeci de ore la coadă la ieşirea din România că poliţiştii de frontieră maghiari dau dovadă de exces de zel şi controlează amănunţit fiecare camion de marfă sau TIR care intră în Ungaria. Vor să se asigure că şoferii au vignete, dacă marfa corespunde cu documentele de transport sau că nu sunt introduse persoane, migranţi probabil, în camioane. În partea română lucrurile merg repede. Noi nu ne opunem controalelor, ci întârzierilor, pentru că dacă s-ar lucra cu eficienţă nu ar fi această situaţie. Noi vom strânge rândurile şi vom organiza zilele următoare proteste de blocare a vămilor, a punctelor de trecere a frontierei cu Ungaria, absolut toate, pe partea de transport marfă, nu cu autoturisme sau autocare. Când blocăm vămile, nici camionele cu marfă din Ungaria nu vor putea intra în România, să vedem dacă le convine”, a spus Pop.

Potrivit acestuia, aspectul dureros al situaţiei este că şoferii ajung cu întârziere de 24 de ore la destinaţie, astfel că trebuie să plătească penalităţi de sute de euro.

„Sunt cozi care ajung şi la 25 de kilometri. Noi am făcut toate demersurile posibile, iar partea ungară a transmis că ei îşi fac treaba conform legislaţiei”, a mai spus vicepreşedintele APTE 2002 Arad.

Potrivit aplicaţiei de monitorizare a traficului la graniţă, dezvoltată de Poliţia de Frontieră, timpii de aşteptare la vama Nădlac, din judeţul Arad, pe sensul de ieşire din ţară pentru camioane, au ajuns la 120 de minute, la Vârşand la 210 minute, la Borş la 300 de minute, iar la Petea la 160 de minute.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza