Criza elimină reducerile oferite la târgurile medicale din Cluj

Criza elimină reducerile oferite la târgurile medicale din Cluj
Unii dintre expozanţii prezenţi la târgurile Medica şi Expo Dent, inaugurate astăzi la complexul Expo Transilvania, oferă reduceri doar la produsele mai costisitoare expuse, în timp ce alţii nu le oferă deloc, pe fondul crizei şi al cheltuielilor cu amenajarea standului.
“Preţurile sunt cele normale, nu oferim reduceri. La câtă lume este în expoziţie ce reduceri să mai oferim? Chiar dacă preţurile sunt cele obişnuite, cine vine din altă localitate, pentru schimb de informaţii, poate găsi produsele aici (nu mai este nevoie să meargă la magazin, n.red.)”, explică unul din reprezentanţii standului firmei Terra Dent din Cluj-Napoca, care comercializează produse de uz stomatologic.

Şi la standurile fimei Crinel din Braşov, care comercializează freze din import Germania, preţurile sunt cele “de catalog”. O freză diamantată costă 6 lei, iar una extradurî 8 lei. "Am avut cheluztilei cu standul, în schimb nu am adăugat nimic la preţuri", explică Andrei Bedicov, director de vânzări al firmei.

O altă firmă braşoveană, care vinde instrumentar de cabinet stomatologic produs de Dentec Ungaria oferă reduceri doar la piesele scumpe, gen cleşte de extracţie care în loc de 146 lei poate fi achiziţiont cu 100 de lei.

În schimb, cele mai multe produse au preţurile obşnuite şi anume: pensa costă 30 de lei, o sondă este 12,5 lei, o spatulă între 23-25 de lei, o oglindă 7 lei, iar mâneferul aferent 11 lei. Costul total al unei truse cu instrumentarul menţionat este astfel 100 de lei: “Oferim o reducere doar dacă se cumpără mai mmulte truse. În mod normal dacă cineva are 12-16 pacienşi pe zi are trebui să aibă tot atâtea truse (urmând ca ulteriro instrumentarul să fie pus la sterilizat., n. red.)”, a precizat Mihai Balog, reprezentant al firmei Almadent.

“Am fost chiar surprinşi, chiar am întrebat dacă se oferă reduceri şi ni s-a zis că nu, ci e preţşul de catalog”, spune o tânără, vizitatoare a expoziţiei Expo Dent iunaugurată astăzi la cOmplexul Expo Tranislvania.

Conducerea complexului Expo Transilvania a redus în ultimul an preţurile de închiriere pentru standuri cu 20-40% şi a acordat facilităţi de fidelitate, conform directorului Ioan Avram. Acesta a subliniat că politica de reduceri depinde de fiecare firmă:

"Unii chiar au mărit preţurile. Concepţia la noi este însă <să vând tot la fel, chiar dacă marfă mai puţină>. La noi încă nu este această cultură adaptată crizei, faptul că reduci costurile să se resimtă şi în preţul produsului final. În preajma Sărbătorilor de iarnă, în ţări precum Germania, Franţa, Danemarca sunt reduceri de până la 40%, iar la noi în cel mai bun caz preţurile rămân aceleaşi", a precizat Ioan Avram.

Conform directorului Ioan Avram numărul expozanţilor la târgurile Medica, Expo Dent şi la saloanele Bio şi Estetica, inaugurate tot ieri, este aproximativ acelaşi ca anul trecut, în schimb suprafaţa standurilor este în general mai mică.



Comenteaza