Video Cum arată drumul expres dintre centura Oradea și A3. Se deschide în câteva zile

Cum arată drumul expres dintre centura Oradea și A3. Se deschide în câteva zile

Drumul expres dintre Oradea și Autostrada Transilvania este aproape gata și va fi inaugurat în această lună.

Circulația pe #DEx16 (#Oradea-#A3) se deschide luna aceasta (martie #2024)!
Pe cei 18,96 de km lucrările au ajuns la 96%", a anunțat luni directorul general al CNAIR.

Proiectul cu o valoare de 545,9 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin Fonduri Europene Nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Lucrările au început în primăvara anului 2022, iar constructorul austriac Strabag s-a încadrat în contract, termenul limită de finalizare fiind aprilie 2024.

„La mijlocul săptămânii viitoare vom putea da în folosință drumul de legătură dintre centura Oradea și Autostrada Transilvania, așteptăm să stabilească ziua beneficiarul (n.r. – CNAIR). În prezent facem ultimele lucrări, pentru realizarea de marcaje, așternerea unui strat de asfalt spre drumul comunal care duce la Santău și pentru toaletarea drumului”, a declarat luni, pentru Bihoreanul, inginerul Marius Mitrofan, managerul de proiect din partea companiei de construcții Strabag.

Drumul asigură legătura între zona de vest a municipiului Oradea și Autostrada Transilvania. Conform sursei citate, noua șosea va colecta traficul spre ieșirea și intrarea din și în țară pe DN1 Cluj - Oradea, dar și de pe DN 76 Deva - Oradea și DN 79 Arad - Oradea, urmând să fie conectată, de asemenea, inclusiv cu Inelul Rutier Metropolitan.

Acești aproape 19 kilometri care urmează a fi inaugurați sunt primii de drum expres din Ardeal și urmează să se conecteze cu viitoarea șosea de mare viteză Oradea - Arad.

Cum arată drumul expres dintre centura Oradea și A3. Se deschide în câteva zile

Comenteaza