Cum au luat startul în 2020 șantierele de autostrăzi din Transilvania

Cum au luat startul în 2020 șantierele de autostrăzi din Transilvania
| Foto: Facebook/API

Doar un șantier de pe loturile din Transilvania a intrat pe podium în clasamentul constructorilor de autostrăzi după avansul înregistrat în ianuarie.

Spedition UMB ocupă primul loc în topul constructorilor de autostrăzi după progresul raportat în ianuarie 2020 pe Autostrada Moldovei (A7), de 7%, conform datelor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), analizate de Economica.net.

În top urmează, Alpenside, firma care construieşte primii kilometri din Autostrada Comarnic – Braşov, și care a raportat luna trecută un avans de 5,81 puncte procentuale. Lucrările pe lotul Râşnov – Cristian au ajuns astfel la un stadiu de 18,94%. Locul trei în clasament este ocupat de orădenii de la Trameco, care au ajuns pe minilotul Biharia – Borş de la graniţa cu Ungaria la un grad de execuţie de 73%, după un avans de 3%.

Urmează italienii de la Pizzarotti, care au ajuns pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda (A10) la un grad de execuţie de 83,15%, după un avans de 1,15 puncte procentuale. Constructorii de pe lotul Cheţani – Câmpia Turzii (Autostrada 3 Transilvania) şi cei de pe lotul 2 din A10, au raportat, luna trecută, progrese de sub 1%.

Comenteaza