Declarația unică se depune până la 30 iunie. Reducere de 10% pentru plata la timp și online

Declarația unică se depune până la  30 iunie. Reducere de 10% pentru plata la timp și online

Termenul de depunere a formularului declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice este până în 30 iunie.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Printr-o ordonanța de urgență a guvernului privind Codul Fiscal s-a stabilit că, dacă declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se depune până la 30 iunie 2020 inclusiv, se acordă mai multe bonificaţii.

Pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru 2019, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la 30 iunie 2020.

Pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

A doua bonificație se acordă numai dacă este îndeplinită condiția de acordare a bonificației prevăzută pentru prima, caz în care se aplică ambele bonificații. Declarația unică se utilizează atât pentru declararea venitului realizat și definitivarea impozitului anual pe venit și a contribuțiilor sociale datorate pentru 2019, cât și pentru estimarea obligațiilor datorate pentru 2020.

Ea se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, cu excepția contribuabililor pentru care impozitul se reține la sursă, cedarea folosinței bunurilor, cu excepția veniturilor din arendă, activități agricole, piscicultură sau silvicultură, transferul titlurilor de valoare, precum și venituri din alte surse (câștiguri din transferul de monedã virtuală sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanță).

Declarația se depune și de către persoanele fizice rezidente care realizează venituri din străinătate, supuse impozitării în România. Pentru distanțarea socială, Agenția Națională de Administrare Fiscală amintește contribuabililor că pot depune declarația prin mijloace electronice de transmitere la distanță astfel: prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual; pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza