De’Longhi: “La Cluj s-a atins capacitatea maximă, ne-am orientat către Bihor”

De’Longhi: “La Cluj s-a atins capacitatea maximă, ne-am orientat către Bihor”

Concernul italian s-a orientat către fabricarea de aparate Braun în județul Bihor deoarece capacitatea de producție a aparatelor De’Longhi de la Cluj se apropia de maximum, susține Massimo Paronitti, manager general pentru România și Ungaria.

Grupul italian are în plan extinderea capacităţii de producţie a noii fabrici de la Mădăraş (judeţul Bihor) şi creşterea numărului de angajaţi de la 300 la 1.000, conform ZF.

„În Bihor a fost o nouă oportunitate, odată ce fabrica din Cluj a ajuns la o capacitate maximă. A fost o similaritate cu fabrica preluată de la Nokia în 2012. Era o platformă care producea pentru Samsung acolo. Am găsit elemente comune cu tipul nostru de producţie şi am obţinut o tranzacţie bună. Este o extindere bună pentru noi“, a spus Massimo Paronitti.

Anul acesta italienii au cumpărat o nouă hală de 25.000 mp şi echipamente de la Jasz Plaszt, o afacere antreprenorială din Ungaria. Italienii demarează în Bihor producţia de componente şi electrocasnice mici. Grupul italian mai are în România facilităţi de producţie la Jucu, în judeţul Cluj, unde realizează espressoare şi blendere şi unde are 2.000 de angajaţi.

„La Mădăraş producem electro­casnice pentru prepararea mâncărurilor. Aşa cum la Cluj este o fabrică De’Longhi, iar la Mădăraş este pentru Braun. România este cea mai mare platformă industrială a grupului, emai mare decât Italia sau China. La Mădăraş acea fabrică poate urca la 1.000 de angajaţi, în timp aceasta este ţinta“, a subliniat Massimo Paronitti.

De’Longhi a investit în România 140 de milioane de euro în extinderea de la Jucu şi în achiziţia fabricii de la Mădăraş. „România reprezintă cea mai importantă ţară a grupului din punctul de vedere al investiţiilor. Cluj are puterea de a mai atrage investiţii în cazul echipamentelor pentru cafea, putem continua creşterea în ambele locaţii“, a explicat directorul De’Longhi.

La Cluj De’Longhi produce espresoarele complet automate, dar şi espresoare Dolce Gusto pentru Nestle. La Jucu grupul italian produce 70% din espressoarele complet automate la nivel mondial.

 

Comenteaza