Direcţia Finanţelor, afacere imobiliară: un apartament şi un teren au ajuns în proprietatea instituţiei

Direcţia Finanţelor, afacere imobiliară: un apartament şi un teren au ajuns în proprietatea instituţiei
Un teren şi un apartament în Cluj-Napoca au intrat în patrimoniul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj, după ce proprietarul acestora a murit fără să aibă moştenitori. Este prima dată în ultimii 20 de ani când astfel de imobile ajung în acest fel în patrimoniul instituţiei.
"Este vorba de o succesiune vacantă - când proprietarul moare şi nu are moştenitori - şi apartamentul şi terenul au intrat în patrimoniul Statului", a explicat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj, Gligor Gavriş. Acesta a precizat că "de când sunt eu la Finanţe, de 20 de ani", astfel de situaţii nu au mai fost înregistrate.

Cele două proprietăţi imobiliare se află în Cluj-Napoca. Valoarea acestora nu a fost specificată, dar au dus, în luna iulie, stocul de bunuri aflat în patrimoniul instituţiei la o sumă totală de 1,2 milioane de lei, sumă foarte mare având în vedere că în general stocul de bunuri are o valoare de mai puţin de 10.000 de lei pe lună.

Apartamentul şi terenul vor fi scoase la vânzare prin licitaţie după ce vor fi trecute din patrimoniul public al Statului în cel privat.

Comenteaza