Dispar ștampilele de la Ministerul Dezvoltării. "Cine le va cere va fi sancționat disciplinar"

Dispar ștampilele de la Ministerul Dezvoltării. "Cine le va cere va fi sancționat disciplinar"

Attila Cseke a decis, prin ordin de ministru, că la nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) nu vor mai fi folosite sigiliul sau ștampila, certificarea autenticității și forța juridică a actelor fiind date de semnătura ministrului ori a persoanei competente.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ordinul de ministru face referire și la persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și entitățile fără personalitate juridică care nu mai au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente ori înscrisuri depuse la MDLPA.

Dispozițiile acestui ordin se aplică și la nivelul instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale aflate în subordinea MDLPA, precum și la nivelul unităților care funcționează sub autoritatea MDLPA.

Codul Administrativ prevede că, începând cu 1 ianuarie 2020, ștampila este necesară numai pentru proiectele și actele normative adoptate sau emise de instituțiile sau autoritățile publice enumerate în Constituție.

Această prevedere va fi aplicată și pentru actele și documentele folosite în relația cu MDLPA. "Funcționarii din cadrul ministerului nu vor mai cere ștampilă pe o cerere sau un contract de exemplu, iar încălcarea acestei prevederi constituie abatere disciplinară și se sancționează conform legii", a spus Cseke. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza