Doctorul școlit la Cluj al lui Netanyahu supervizează prima fabrică de măști chirurgicale din România

Doctorul școlit la Cluj al lui Netanyahu supervizează prima fabrică de măști chirurgicale din România

Herman Berkovits, medicul personal al premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, este membru în consiliul de supraveghere al uneia dintre cele două fabrici private din România care fac măști chirurgicale.

Fabrica a fost pornită cu puțin timp înainte de declararea pandemiei, în Maramureș, conform Economica.net. Techtex este prima fabrică de textile medicale cu capital românesc și a creat brandul Dr. Albert. Membru în consiliul de supraveghere este Berkovits, românul care este medicul personal al premierului Israelului.

Berkovits este născut la Târgu-Lăpuș, a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Cluj în 1971. Timp de patru ani a fost medic în Maramureș și  Suceava. În 1975 a părăsit România pentru a se stabili în Israel împreună cu familia. 

Avea să se specializeze la spitalele Bikur Holim și Hadasa din Ierusalim, iar din 1981 a fost medic specialist în pediatrie la Spitalul Bikur Holim.Din 1985 conduce propria clinică de medicină pediatrică și generală în orașul Ierusalim. Doctorul român apare în imaginile oficiale când i-a făcut vaccinul anticoronavirus lui Netanyahu.

Consiliul Techtex este coordonat de bancherul român Dan Pascariu. Firma e condusă administrativ de Ioan Filip, cunoscut în domeniul producţiei de mobilă, cu firma Taparo. Fabrica de textile tehnice Techtex, din grupul Taparo, a instalat o linie de producţie de măşti, cu o capacitate de 3,5 milioane de produse lunar.

Comenteaza